Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trimişi în judecată de DIICOT Constanţa, sub acuzaţia de trafic de droguri Patru tineri rămân în arest la domiciliu sau sub control judiciar

ro

16 Nov, 2015 00:00 2548 Marime text
Magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus menţinerea măsurii de arest la domiciliu pentru Andrei Cristian Feşteu şi Mihai Bogdan Feşteu, înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar faţă de Horia Fărcaşiu şi menţinerea sub control judiciar a lui George Mădălin Latori. Cei patru inculpaţi au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa. Potrivit portalului Tribunalului Constanţa, obiectul dosarului îl constituie „traficul de droguri“.
 
Astfel, judecătorii constănţeni menţin „măsura arestului la domiciliu a inculpaţilor Feşteu Andrei Cristian şi Dumitru Mihai Bogdan, măsură ce urmează a fi verificată până la data de 10.12.2015“, potrivit minutei.
 
Totodată, magistraţii au admis cererea formulată de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa şi i-au permis „inculpatului Dumitru Bogdan Mihai părăsirea imobilului în care locuieşte la datele de 12.11.2015, 19.11.2015, 26.11.2015 şi 03.12.2015, în intervalul orar 8.00 - 12.00, pentru a se deplasa la sediul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, situat în Constanţa, aleea Mimozei nr. 4, în vederea acordării serviciilor de asistenţă psihologică programate“, conform minutei.
 
De asemenea, judecătorii au admis cererea formulată de inculpatul Horia Fărcaşiu. „Dispune înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu a inculpatului Fărcaşiu Horia cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri“, se arată în minută.
 
Pe durata controlului judiciar, „inculpatul Fărcaşiu Horia are următoarele obligaţii:
1. să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;
2. să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei;
3. să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat;
4. să nu depăşească limita teritorială a judeţului Constanţa;
5. să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare cu coinculpaţii şi cu martorii, cu excepţia martorei Mihaela Onesa“.
 
Judecătorii constănţeni au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar a inculpatului George Mădălin Latori. „Menţine măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpatul Latori George Mădălin“, potrivit minutei.
 
Decizia nu este definitivă.
 
Cei patru au fost cercetaţi în dosarul celor 12 percheziţii efectuate aproape de jumătatea lunii iunie, în municipiul Constanţa, vizate fiind mai multe persoane suspectate de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 17 noiembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii