Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:47 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transportau peşte fără documente de provenienţă

ro

25 May, 2012 02:32 805 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat patru cetăţeni români care transportau peste 400 de kilograme de peşte fără documente de provenienţă, respectiv pescuiau cu patru plase în lungime de 300 metri. În data de 23.05.2012, pe centura ocolitoare a localităţii Ovidiu a fost verificată în trafic o autoutilitară marca Dacia, condusă de T.L., de 31 de ani, domiciliat în municipiul Mangalia.

În urma controlului, a fost descoperită cantitatea de 341 kg de peşte din specii diferite, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport.

În aceeaşi zi, în zona de responsabilitate a PPF Midia, a fost verificat în trafic un autoturism marca Dacia condus de M.P., de 63 de ani, domiciliat în Constanţa, care transporta 24,5 kilograme de peşte fără documente justificative.

Întreaga cantitate de peşte, în valoare de 1.400 de lei, a fost predată unor societăţi comerciale de profil în vederea valorificării.

În data de 24.05.2012, în jurul orei 02.00, pe lacul Merheiu Mic, au fost surprinşi H.G., de 52 de ani, şi P.I., de 50 de ani, domiciliaţi în localitatea CA Rosetti, care pescuiau dintr-o ambarcaţiune din fibră de sticlă cu ajutorul a patru plase tip setcă în lungime de aproximativ 300 de metri.

În ambarcaţiunea neînmatriculată a fost găsită şi cantitatea de 46 kilograme de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil. Plasele şi ambarcaţiunea, în valoare de aproximativ 2.100 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării. Cei patru cetăţeni români vor fi cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor sau produselor din peşte obţinute din pescuit" şi „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament", fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. j şi m din OUG 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Ti-a placut articolul?

Comentarii