Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie fără margini Doi scafandri au murit la Eforie Nord. Ce monitorizau în larg

ro

10 Apr, 2021 00:00 3480 Marime text
  • Scafandri se aflau la aproximativ 500 metri în larg.
  • Surse apropiate anchetei au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că cei doi scafandri ar fi angajați ai firmei care se ocupă de monitorizarea biodiversității în cadrul proiectului Reducerea Eroziunii Costiere, Faza II, 2014-2020.
 
Salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea au fost solicitați vineri, 9 aprilie 2021, să intervină la Eforie Nord, în zona Hotelului Europa, la o misiune de căutare a doi scafandri, ce supravegheau lucrările de nisipare a plajei, la aproximativ 500 metri în larg.
 
La fața locului s-a intervenit de urgență cu o ambarcațiune RIB cu 4 scafandri, o autospeciala de stingere, un echipaj SMURD B, elicopterul SMURD și un echipaj SAJ C2.
 
Cele două persoane au fost scoase la mal și resuscitate de echipajul medical.  Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru cei doi scafandri, aceștia fiind declarați decedați.
 
Surse judiciare au precizat pentru ZIUA de Constanța că victimele tragediei sunt: Ș.S., de 32 de ani, din Iași, biolog marin, profesor în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași România, și E.M., 54 de ani, din Mangalia.
 
Surse apropiate anchetei au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că cei doi scafandri ar fi angajați ai firmei care se ocupă de monitorizarea biodiversității în cadrul proiectului Reducerea Eroziunii Costiere, Faza II, 2014-2020.
 
Mai mult, aceleași surse arată că în zona Eforie, societatea Vann Oord urmează să înceapă lucrările la construcțiile hidrotehnice (diguri) și lucrările de înnisipare a plajelor din Eforie Sud, cordon Eforie Nord - Eforie Sud.  



Citește și: 

Scafandri, morți după ce au fost scoși inconștienți din mare! Supravegheau lucrările de nisipare a plajei

Olandezii de la Van Oord, la raport
„Digul submers din Tomis Nord este gata“ (galerie foto) (document)


Van Oord a cerut revizuirea acordului de mediu
Ce lucrări sunt executate pentru reabilitarea zonei sudice a litoralului românesc


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii