Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:15 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Au apărut noi detalii din tragedia de la Eforie. Doi scafandri au murit

ro

13 Apr, 2021 09:18 3148 Marime text
 
În urmă cu puțin timp, oficialii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța au dat publicității primul raport cu privire la tragedia de la Eforie, din data de 09 aprilie 2021, eveniment în urma căruia doi scafandri au murit.  
 
Evenimentul a avut loc, așa cum arătam și mai sus, în data de 09 aprilie 2021, în jurul orei 13:45, în zona localităților Eforie Nord respectiv Eforie Sud, la aproximativ 500 metri în largul Mării Negre.

Ștefan-Adrian Strungaru, de 32 de ani, din Iași, (foto medalion) biolog marin, cercetător în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași România, și Matei Emil Marian, 54 de ani, din Mangalia, și-au pierdut viața.

 
Împrejurarile producerii accidentului
 
Așa cum reiese din primele cercetări efectuate la fața locului, cele două victime, efectuau scufundări în zona localităților Eforie Nord, respectiv Eforie Sud, la cca 500 metri în largul Mării Negre având ca scop cercetarea biodiversității sectorului respectiv, întrucât în acea zonă urma să se efectueze un proces de deznisipare.
 
Cei doi scafandri erau asistați pe durata scufundării de o ambarcatiune. În jurul orei 13:45 cei din ambarcațiune au sesizat ca unul din scafandri a iesit la suprafata (Matei Marian Emil), dar s-a scufundat din nou și ulterior niciunul din cei doi scafandri nu au mai ieșit la suprafață.
 
În aceste condiții a fost declanșată prin nr. unic de urgență 112 alarma de către cei din barca de supraveghere.
 

Elicopterul SMURD a survolat marea în zona respectivă și au fost văzute corpurile celor doi scafandri pe fundul mării. 
 
S-a procedat la recuperarea imediată a acestora, însă deși au fost efectuate manevre de resuscitare a fost declarat decesul acestora.
 
Corpurile neînsuflețite au fost preluate în vederea necropsiei.
 
Evenimentul se cercetează de către ITM Constanța, fiind desemnat un inspector de munca pentru efectuarea cercetărilor.
 
Urmeaza să fie identificate și audiate toate persoanele care au avut legătură cu evenimentul în cauza, să fie solicitate documente ca să clarifice împrejurările producerii evenimentului, să fie făcute constatări.
In baza constatarilor efectuate de acesta,  vor fi stabilite imprejurarile si cauzele care au condus la producerea evenimentului precum si reglementarile legale incalcate si pe cale de consecinta raspunderile si masurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii