Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedia din România Turiști dispăruți în Munții Făgăraș. Doi au fost localizați. Ce spune mama unuia din cei dispăruți. Declarație Raed Arafat

ro

11 Apr, 2018 00:50 2795 Marime text
Trei turiști dați dispăruți în Munții Făgăraș sunt căutate cu eforturi disperate de salvamontiștii care au plecat cu elicopterul în căutarea lor.

Două persoane au fost localizate, și potrivit antena3, una dintre persoanele localizate este Octavian, tânărul de 18 ani.

Mama lui a postat un mesaj cutremurător pe pagina de Facebook.

"Trupul lui Octavian a fost localizat din elicopter. Multumesc, copil vesel, pentru acesti 18 ani. Am fost cea mai implinita mama. Domnul sa ne lumineze sa umblam, asa, pe intuneric. Si acum, ca si la plecare, iti repet: ai grija, te iubesc. Mami", a scris mama băiatului pe Facebook.


”Una dintre cele trei persoane rătăcite în Munții Făgăraș a fost identificată. Cel mai probabil, aceasta este decedată.”, a declarat Raed Arafat.
 
Vicepreşedintele CJ Braşov, Adrian Gabor, a precizat pentru AGERPRES că deocamdată au fost văzute din elicopter cele două cadavre, care vor fi recuperate în cursul zilei de miercuri, când în zonă vor fi două elicoptere care, cu ajutorul unui troliu, vor recupera corpurile. Acestea vor fi duse la un alt elicopter, care va ateriza într-o zonă unde va fi posibil.
 
În acest moment nu se cunoaşte cu precizie zona în care sunt cele două cadavre, dar cu siguranţă mâine vor fi prezentate mai multe detalii de către echipa de salvamontişti care va merge la faţa locului pentru recuperarea lor.

Totodată, potrivit România TV, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România, Sabin Cornoiu, a declarat că cele trei persoane din Iaşi sunt dispărute de o săptămână. Căutările au început abia de Paşti, după ce familia unuia dintre ei a cerut ajutor deoarece nu a mai putut lua legătura cu turiştii.
 
Cornoiu a declarat că familiile turiştilor nu au anunţat mai devreme dispariţia acestora deoarece obişnuiau să plece pe perioade mai lungi şi reveneau fără probleme.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii