Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După ce a simulat o ascensiune pe Everest, un indian a ajuns cu adevărat pe ''acoperişul lumii''. "Au fost foarte multe acuzaţii la adresa mea"

ro

04 Jun, 2022 15:52 1189 Marime text
"Everest este un vis pentru noi toţi, dar pentru mine Everestul este viaţa mea", foto: Pixabay Un alpinist indian căruia i-a fost interzis accesul pe Everest după ce a susţinut în mod fals că l-a escaladat, a urcat în cele din urmă cu succes pe cel mai înalt vârf din lume, declarând pentru AFP că a revenit pentru "a aduce dovezi", informează sâmbătă agenţia de presă.


Narender Singh Yadav a pretins că a urcat pe Everest în mai 2016. Ulterior, însă, s-a dovedit că fotografiile care îl înfăţişau pe tânărul de 26 de ani pe vârful de 8.849 de metri erau trucate.


Guvernul din Nepal i-a interzis apoi escaladarea Muntelui Everest timp de şase ani, atât lui, cât şi altor doi alpinişti, sancţiune care a expirat luna trecută.
 

"Everest este un vis pentru noi toţi, dar pentru mine Everestul este viaţa mea", a declarat Yadav pentru AFP.

"Au fost foarte multe acuzaţii la adresa mea, de aceea a trebuit să aduc dovezi", a adăugat alpinistul, care continuă să susţină că a escaladat cu adevărat vârful în 2016.


"I-am remis un certificat miercuri după ce a prezentat suficiente dovezi" ale realizării sale, a declarat un oficial din Ministerul Turismului din Nepal, Bishma Raj Bhattrai.


Yadav a fost însoţit de doi şerpaşi, cu unul mai mult decât se obişnuieşte, care au realizat numeroase fotografii şi înregistrări video pentru ca alpinistul să-şi poată dovedi fapta.





Escaladarea Muntelui Everest, reuşita supremă pentru mulţi alpinişti

Escaladarea Muntelui Everest este considerată reuşita supremă pentru mulţi alpinişti. În baza sistemului actual de autentificare, sunt necesare atât fotografii cât şi rapoarte de la liderii de echipă şi de la agenţii guvernamentali staţionaţi în tabăra de bază, însă tentative de fraudă apar încă din când în când.

În 2016, doi poliţişti indieni au primit interdicţie pe Muntele Everest timp de zece ani după ce au suprapus fotografii cu ei pe o imagine realizată pe vârf de un alt alpinist indian. 




Sursa: Agerpres 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii