Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Taximetrist din Constanța, tâlhărit de clienți! Detalii din ancheta procurorilor

ro

12 Nov, 2021 15:46 1779 Marime text

Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:
                  
La data de 12.11.2021, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a formulat propunere de arestare preventivă, pentru 30 zile, față de inculpatul C. I., în vârstă de 25 ani, cunoscut cu antecedente penale, cercetat sub aspectulsăvârşirii,în stare de recidivă postexecutorie, a infracţiunii de tâlhărie calificatăîn formă continuată (2 acte materiale), faptă prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile art. 233 – art. 234 alin. 1 lit. a) şi d) Cp, cu aplicarea prevederilor art. 35 alin. 1 Cp, ale art. 77 lit. a) şi d) Cp, precum şi ale art. 41 alin. 1 Cp;
 
În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina inculpatuluiC.I.s-au reținut următoarele:
 
- în noaptea de 16/17.10.2021, în jurul orelor 02:40, în timp ce C. I. se afla împreună cu A. F. şi C. W. pe bancheta din spate a autoturismului taxi, condus de persoana vătămată A. B., care a efectuat o cursă de pe strada Nicolae Iorga și pe Aleea Umbrei din municipiul Constanţa, în baza unei înţelegeri prealabile, în momentul în care au ajuns la destinaţie, C. I., prin întrebuinţarea de violenţe, i-a sustras persoanei vătămate telefonul mobil marca Samsung A12, care se afla pe bord, după care cei trei au fugit spre Parcul Tăbăcărie, iar ulterior au amanetat bunul sustras şi au împărţit suma de bani astfel dobândită, cauzându-i persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 1800 lei, recuperat.
 
- de asemenea, în noaptea de 20/21.10.2021, în jurul orelor 02:00, în timp ce persoana vătămată B. F.-A. se afla pe Aleea Macilor, din municipiul Constanţa, A. F., C. W. şi C. I., prin acţiuni conjugate şi prin întrebuinţarea de violente, constând în aplicarea unei lovituri cu un baston telescopic din metal în zona capului, au deposedat persoana vătămată de suma de 45 de lei, precum şi de telefonul mobil marca Iphone 6, cauzându-i acesteia leziuni traumatice care necesită pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale, precum şi un prejudiciu în cuantum de 700 lei.
 
Cercetările vor fi efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliției Municipiului Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de inculpatul C. I.
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.


Sursă foto: Pixabay
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii