Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:38 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspectat de fals material în înscrisuri oficiale Începe judecata lui Vlad Niculescu (rechizitoriu)

ro

05 Oct, 2015 00:00 866 Marime text


Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis începerea judecăţii lui Vlad Niculescu, suspectat de fals material în înscrisuri oficiale (trei fapte), de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, precum şi de complicitate la înșelăciune.
 
Decizia este definitivă. 
 
Reamintim că Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Vlad Niculescu. Cazul are legătură cu cel în care Răzvan Alexandru Ionescu, consilier superior în cadrul APIA - Centrul Judeţean Constanţa, a fost deferit Justiţiei alături de Marian Vrânceanu, fostul secretar al comunei Ciobanu, judeţul Constanţa. În faţa judecătorilor a ajuns şi Ioan Suciu, fostul primar al localităţii Ciobanu.

Revenind la Vlad Niculescu, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că: „În cursul anului 2013, în contextul comiterii de către mai multe persoane a unor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, inculpatul Niculescu Vlad a falsificat prin contrafacerea scrierii un număr de trei documente, atribuite unei persoane cu statut social modest, din care rezulta că aceasta din urmă exploata teren în judeţul Constanţa. Aceste acte au fost înmânate ulterior lui Ionescu Răzvan Alexandru, la acea dată consilier superior în cadrul APIA - Centrul Judeţean Constanţa, care le-a folosit mai departe pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene“.

Citeşte şi
Un fost primar, un secretar şi doi angajaţi APIA, printre inculpaţi - DNA Constanţa a trimis în judecată nouă persoane (document)
Rechizitoriu - Alexandru Ionescu, consilier superior APIA Constanţa, şi Marian Vrânceanu, secretarul comunei Ciobanu, au fost trimişi în judecată (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii