Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Subcomisarul Corneliu Tanase, anchetat de procurori

ro

29 Mar, 2004 00:00 4253 Marime text

Cascadorie pe podul de la Agigea

In urma cu aproximativ doua saptamani, subcomisarul Corneliu Octavian Tanase, din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, a fost implicat intr-un grav accident rutier * El se afla la volanul unei masini Skoda Octavia care, in urma cascadoriei de pe podul Agigea, a fost distrusa in proportie de 80% * Trei persoane care se aflau in autoturismul cu pricina au ajuns in stare critica la spital # La timpul respectiv, ziaristii au fost informati ca in nici un caz vina nu-i apartine conducatorului auto * Cu toate acestea, politistii de la Circulatie i-au facut dosar penal care a ajuns pe masa procurorilor * Anchetatorii au mai spus ca, in urma probelor biologice recoltate, s-a stabilit ca subcomisarul Tanase avea o imbibatie alcoolica in sange de peste 0,80 grame la mie

Subcomisarul Corneliu Octavian Tanase a ajuns in atentia procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta dupa ce, in urma cu aproximativ doua saptamani, a fost implicat intr-un grav accident rutier din care, din fericire, toti cei patru ocupanti au scapat cu viata. Pe data de 14 martie, in jurul orei 14.30, pe podul de la Agigea, un autoturism Skoda Octavia, cu patru persoane in interior, a plonjat peste bordura pasarelei si s-a rasturnat de mai multe ori printre arbustii de la piciorul podului. La volanul masinii se afla nimeni altul decat subcomisarul Corneliu Octavian Tanase, ofiter la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanta. Autoturismul Skoda Octavia cu numarul de inmatriculare B-71111 era cumparat in leasing si rula dinspre Constanta catre Mangalia. Potrivit martorilor oculari, imediat ce a trecut de podul de la Agigea, in curba dinspre localitate, conducatorul auto a pierdut controlul directiei si, din cauza vitezei, a intrat in derapaj, fiind favorizat si de pietrisul de pe marginea drumului. Masina a intrat in plina viteza in bordura, i-au sarit rotile, dupa care s-a rostogolit de cateva ori. La scurt timp, din masina cu plafonul turtit a iesit cu greu conducatorul auto, ofiterul Tanase, ajutat de cateva persoane care s-au grabit sa-i dea o mana de ajutor. Probabil, datorita gradului pe care-l avea soferul, rand pe rand, la fata locului s-au deplasat imediat politistii din localitatea Agigea, dar si comisarul sef Traian Manzala, seful Serviciului de Investigare a Fraudelor, precum si comisarul sef Cornel Dragomir, adjunctul sefului IPJ Constanta. In urma acestei cascadorii, autoturismul a fost distrus in proportie de 80 la suta, iar trei persoane, pasageri in masina, au fost transportate in stare critica la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta. Victimele - Simona Heremciuc, de 32 de ani, Cornelia Boeru, de 21 de ani, si Niculae Sivriu, de 34 de ani, administrator la SC "Sivma Construct" - au fost transportate la spital pentru ingrijiri medicale. Imediat, la fata locului a sosit si un echipaj al Serviciului Politiei Rutiere Constanta, care a trecut la efectuarea primelor cercetari in vederea stabilirii cauzelor care au generat gravul accident.

Tentativa de musamalizare a cazului

Desi, la timpul respectiv, ziaristii au fost informati ca in nici un caz vina nu-i apartine soferului, potrivit anchetatorilor, lucrurile nu stau chiar asa. In urma recoltarii probelor biologice care releva gradul de alcoolemie, se pare ca una dintre cauzele accidentului ar fi fost legata de faptul ca subcomisarul Tanase s-ar fi urcat la volan dupa ce consumase bauturi alcoolice. Potrivit anchetatorilor, din buletinul de analiza al alcoolemiei rezulta ca subcomisarul Tanase prezenta in momentul producerii accidentului o imbibatie alcoolica in sange de peste 0,80 de grame la mie, punand astfel in pericol circulatia pe drumurile publice. Datorita acestui motiv, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat ca, initial, s-ar fi incercat musamalizarea acestui accident, una dintre metode fiind aceea de a se spune ca la volan s-a aflat de fapt altcineva. Varianta care nu se stie de ce, dar nu a stat in picioare. Cu toate "interventiile", politistii de la Circulatie si-au facut treaba chiar mai rapid ca de obicei. In numai patru zile, dosarul a fost rezolvat si trimis procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, care urmeaza sa ia cat de curand o solutie in ceea ce-l priveste pe subcomisarul Tanase.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii