Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:56 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şef nou la ISU „Dobrogea”! După tulceanul Petrov, pompierii din Constanţa vor fi conduşi de Gheorghe Popa, din Călăraşi

ro

16 Jul, 2016 00:00 2071 Marime text


Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța are, de ieri, un nou şef!
 
Astfel, prin încetarea de drept a împuternicirii locotenent-colonelului Daniel Petrov, şef la Centrul Operațional de la ISU Tulcea, care a asigurat comanda pompierilor constănțeni, a fost emis ordinul inspectorului general în baza căruia colonelul Daniel Gheorghe Popa, şeful ISU Călăraşi, a fost împuternicit, pentru o perioadă de şase luni, să îndeplinească atribuțiile inspectorului-șef al ISU Constanța.
 
Totodată, atribuțiile funcției de inspector-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei“ al județului Călărași sunt preluate, prin împuternicire, pentru o perioadă de şase luni, de către colonelul Lucian Diaconu. Ofițerul ocupă, începând cu anul 2009, funcția de prim-adjunct al inspectorului-șef în cadrul aceleiași instituții.
 
Colonelul Daniel Gheorghe Popa a ocupat din anul 2001 funcția de comandant al Grupului de Pompieri din Călărași, iar din anul 2004 deține funcția de inspector-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Ştirbei” al județului Călărași. Cu o experiență de peste 30 de ani în această armă, noul comandant al salvatorilor constănțeni este absolvent al Şcolii de ofițeri activi a Ministerului de Interne (promoția 1985, arma „Pompieri“) și al Facultății de Drept din cadrul Universității din București (1996).
 
Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pe parcursul carierei militare, Daniel Gheorghe Popa a ocupat funcții de execuție și de comandă atât în plan operativ, cât și în cel preventiv, remarcându-se prin rigurozitate și profesionalism în îndeplinirea activităților specifice.
 
Noul şef al ISU Constanţa deţine, împreună cu soţia, şase terenuri (unul intravilan şi cinci agricole), două imobile şi două maşini (un Matiz şi un Mercedes). Daniel Gheorghe Popa are datorii către bancă - 100.000 de euro, luaţi în 2007, scadenţa fiind în 2032 -, şi un salariu de aproape 82.000 de lei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii