Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:24 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România şi Bulgaria, tentante pentru cartelurile de droguri? Cantităţi record de cocaină şi heroină

ro

22 Apr, 2019 00:00 2472 Marime text
Dacă avem în vedere evenimentele recente care au avut loc în sud-estul Europei, automat gândul ne poartă spre cartelurile de droguri din America de Sud. Tone de cocaină, camioane cu heroină şi transporturi de marijuana au fost interceptate, capturate sau, pur şi simplu, găsite pe litoralul din România şi Bulgaria.
 
Scandalul a pornit de când a fost găsită o barcă răsturnată în judeţul Tulcea, la Sf. Gheorghe, unde se afla o tonă de cocaină. În următoarele săptămâni, pachete cu droguri au apărut pe întregul ţărm al litoralului românesc, fiind vorba de sute de kilograme. Apoi, la câteva zile distanţă, vecinii bulgari au avut parte de o surpriză: câteva pachete de cocaină au ajuns şi pe litoralul lor.
 
Vameşii bulgari au confiscat aproximativ 288 de kilograme de heroină ascunse într-un camion care venea din Iran, potrivit autorităţilor din ţara vecină. Este cea mai mare captură de heroină de la graniţele Bulgariei care a fost descoperită în acest an. Totul s-a petrecut după ce pe litoralul românesc şi pe cel bulgăresc pachete cu tone de cocaină au ajuns să „naufragieze”. Evenimentul a avut loc în cursul săptămânii trecute, dar autorităţile au făcut publice informaţiile abia duminică.

Doi bărbaţi, şoferul din Iran şi o persoană din Turcia, au fost reţinuţi şi acuzaţi de trafic de droguri. Cei doi riscă închisoare între 15 şi 20 de ani. Drogurile erau ascunse în 144 de pachete, ascunse în podeaua şi acoperişul camionului. Descoperirea a fost făcută după ce vehiculul a fost trecut printr-o scanare cu raze X, în momentul în care au traversat graniţa dinspre Turcia, către Bulgaria, la punctul de control din apropiere de Kapitan Andreevo. De altfel, o tonă de marijuana a fost interceptată de autorităţile bulgare în cursul acestui an.

În anul 2018, vameşii au mai confiscat 944 de kilograme de heroină, cantitatea fiind în creştere cu 13% faţă de 2017. Reamintim că, în urmă cu o săptămână, autorităţile din Bulgaria au descoperit şi peste 210 kilograme de cocaină adusă de valurile Mării Negre, ascunse în diverse pachete impermeabile, la doar câteva zile după ce pachete similare au ajuns pe ţărmul României.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii