Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Referatul DNA privind arestarea lui Constantin Balaban, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin (document)

ro

04 Apr, 2015 00:00 3562 Marime text


ZIUA de Constanţa prezintă referatul întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind propunerea de arestare preventivă a lui Constantin Balaban, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin. Balaban este cercetat pentru efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, fals în declaraţii, în formă continuată (şapte acte materiale), şantaj, luare de mită, şi favorizarea făptuitorului. În prezent, Balaban este cercetat sub control judiciar.
 
De asemenea, procurorii Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Alexandrina Jijileanu, grefier în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de: complicitate la infracţiunea de dare de mită, complicitate la infracţiunea de luare de mită, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, şi favorizarea făptuitorului. 
 
„În intervalul 23 iulie 2007 - 4 martie 2015, inculpatul Balaban Constantin a administrat, în fapt, o societate comercială ce avea ca asociat unic şi administrator pe soţia sa, sens în care s-a implicat direct în gestionarea relaţiilor comerciale cu alte firme, în legătură cu: obţinerea de contracte comerciale, colectarea sumelor de bani cuvenite societăţii în urma desfăşurării activităţii comerciale, asigurarea logistică a celor două autocamioane şi a celor două semiremorci deţinute de societate, organizarea contabilităţi primare a societăţii, gestionarea resurselor umane şi reprezentarea societăţii în contact cu autorităţile fiscale de control“, conform DNA. Procurorii Anticorupţie mai susţin că, „la data de 16 august 2007, urmărind înfiinţarea şi operaţionalizarea firmei respective, inculpatul Balaban Constantin a creditat-o, în calitate de persoană fizică, cu suma de 244.000 de lei, şi în 16 iulie 2012, cu suma de 4.200 de lei.
Totodată, în datele de 23 iulie 2007, 2 martie 2009 şi 1 noiembrie 2011, inculpatul Balaban Constantin, prin intermediul administratorului, a creditat aceeaşi societate cu suma totală de 375.000 de lei. Aceste împrumuturi nu se regăsesc menţionate în declaraţiile de avere întocmite, în calitate de procuror, de către inculpatul Balaban Constantin, pentru anii 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 şi nu există date din care să fi rezultat că aceste creanţe au fost stinse prin restituirea împrumuturilor de către societate“, mai arată procurorii Anticorupţie.
 
Referatul DNA privind propunerea de arestare preventivă a lui Constantin Balaban, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, poate fi citit integral în secţiunea „Documente“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii