Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rearestări şi amenzi pentru inculpaţi în dosarul „Vasea“

ro

20 Dec, 2010 10:37 3863 Marime text
deschidere.jpgŞoc la instanţă: după ce judecătorii Tribunalului Constanţa au decis după mai bine de trei ani reluarea audierilor în mega-procesul intentat de procurori celebrilor fraţi Miţu şi Traian Vasea, suspecţii au fost amendaţi cu câte 1.000 de lei. Chiar mai mult decât atât, cunoscutul Cristian Marian Gheorghiu zis Cristel, acuzat în proces alături de cei Vasea, este la un pas de a primi un nou mandat de arestare, el aflându-se deja în arest, ca urmare a tentativei de jaf de la bijuteria Sevda, din luna iunie.

Completul de judecată format din preşedintele Viorel Gheorghe a pus în discuţie din oficiu rearestarea lui Cristel. Individul fusese arestat în aprilie 2007, împreună cu fraţii Vasea, ulterior instanţa de judecată înlocuind măsura arestului preventiv cu interdicţia de a părăsi ţara. La momentul înlocuirii măsurii arestării, judecătorii i-au pus în vedere lui Gheorghiu, ca şi celorlalţi acuzaţi, că există o serie de condiţii care trebuie respectate pentru a fi lăsaţi în libertate. Printre acestea, se număra şi faptul că nu au voie să deţină sau să poarte nicio categorie de arme. Totuşi, la sfârşitul lunii iunie 2010, Cristel a fost prins de poliţişti având asupra sa o armă de foc. Depistarea sa a avut loc cu ocazia tentativei eşuate de jaf armat ce a rămas cunoscută în analele poliţiei drept „jaful secolului“. Acuzat de anchetatori că el ar fi fost capul grupării infracţionale ce a plănuit „jaful secolului“, Cristel a fost trimis după gratii, în stare de arest preventiv. La ora actuală, dosarul privind tentativa de jaf se află pe rolul Judecătoriei Constanţa. La sfârşitul săptămânii trecute, judecătorii care au în lucru dosarul Vasea, în care Cristel este de asemenea acuzat, au pus în discuţie, din oficiu, rearestarea suspectului, pe motiv că şi-a încălcat obligaţiile impuse de instanţă, fiind depistat cu o armă asupra sa.

Procurorul nu vrea arestarea

Foarte interesant, în timp ce judecătorii au ridicat din oficiu această problemă, cel care s-a opus arestării a fost, în afară de avocaţii individului, procurorul de şedinţă, adjunctul delegat al Parchetului Tribunalului Constanţa, Valentina Boboc, care a solicitat menţinerea interdicţiei de a părăsi ţara. Judecătorii urmează să decidă astăzi dacă Gheorghiu va primi sau nu şi un al doilea mandat de arestare. Nu în ultimul rând, este de menţionat că atât cei doi Vasea, cât şi Cristel, dar şi Victor Şerban zis Gogu - judecat alături de aceştia - au încasat amenzi de câte 1.000 de lei fiecare, judecătorii apreciind în virtutea noilor reglementări legislative, că cererea de recuzare a instanţei, emisă la începutul audierilor de vineri, a fost făcută cu rea-credinţă. Tot astăzi, magistraţii urmează să se pronunţe şi asupra solicitării lui Traian Vasea de a i se permite să părăsească ţara pentru o perioadă determinată, pentru a se interna într-o clinică de specialitate din străinătate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii