Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:14 09 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbare la vârful Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO)

ro

03 Jul, 2020 01:46 1711 Marime text
În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 582 din 2 iulie anul curent a fost publicată Decizia nr. 270/2020 pentru numirea lui Răzvan Giuca în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO).

Numirea lui Giuca a fost făcută, pentru o perioadă de cinci ani, „în temeiul art. 29 și al art. 31 lit. a) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, precum și al art. 8 alin. (14) din Legea nr. 165/2016 privind siguranța operațiunilor petroliere offshore, cu modificările și completările ulterioare”.

Actul normativ este semnat de primul ministru Ludovic Orban și contrasemnat de secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

Potrivit HG nr. 688/2017 Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO), se organizează și funcționează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului și exercită atribuțiile prevăzute de Legea nr. 165/2016 privind siguranța operațiunilor petroliere offshore, cu modificările și completările ulterioare.

 Sediul principal al ACROPO este în Constanța (foto), iar cel secundar în municipiul București.

Conducerea ACROPO este asigurată de un președinte cu rang de secretar de stat și de doi vicepreședinți cu rang de subsecretar de stat, numiți pe o perioadă de 5 ani și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului.

Sursa foto: ZIUA de Constanta
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Autoritatea competenta 03 Jul, 2020 15:26 Cum adica autoritatea competenta?... Pai putea fi incompetenta? ANR adica Autoritatea Navala Romana este mai putin competenta? Cine i-a pus numele nu a facut decat sa traduca mot a mot din directiva Europeana si sa tranteasca ce a iesit!