Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:45 21 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment important la Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore în Marea Neagră!

ro

14 Aug, 2021 00:00 856 Marime text
 
  • Sediul principal al ACROPO este în Constanța, iar cel secundar în municipiul București.
 
Curioșii, pasionaţii şi interesaţii de domeniul marin (offshore), dar şi de activitatea Autorității Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore (ACROPO),  au avut ocazia vineri 13 august 2021, între orele 10:00 și 14:00 să viziteze sediul Autorităţii din Constanţa.
 
Cetățenii au putut vedea cum se desfăşoară o zi de muncă de inspecţie şi de documentare, şi au putut pune întrebări inspectorilor şi consilierilor ACROPO care evaluează rapoartele privind pericolele majore și merg în inspecţii pe platformele petroliere din Marea Neagră.
 
Mai mult, cei mici au fost așteptați cu creioane colorate, cretă și mici surprize.
 


Gabriela Dan, preşedinte ACROPO, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că instituția „și-a deschis porțile către publicul larg, pentru a explica atribuțiile autorității, care este una tânără, creată în 2017“.
 
„Autoritatea a fost creată prin transpunerea unei directive europene în legislația națională, cu scopul de a preveni/limita accidentele majore care pot avea loc pe platformele petroliere în Marea Neagră și în Europa. Acesta a fost punctul de plecare. Eu am mandatul de președinte din luna martie 2021“, a mai declarat, pentru ZIUA de Constanța, Gabriela Dan, preşedintele ACROPO.
 
Potrivit HG nr. 688/2017 Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO), se organizează și funcționează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului și exercită atribuțiile prevăzute de Legea nr. 165/2016 privind siguranța operațiunilor petroliere offshore, cu modificările și completările ulterioare.
 
Conducerea ACROPO este asigurată de un președinte cu rang de secretar de stat și de doi vicepreședinți cu rang de subsecretar de stat, numiți pe o perioadă de 5 ani și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului.

 
Gabriela Dan a fost propusă de USR la conducerea Autorității de reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și 
 
USR a făcut propunerea pentru conducerea ACROPO. Pentru postul de președinte a candidat și constănțeanul Mădălin Cristea, de profesie navigator
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii