Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Porţilor Deschise la Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore în Marea Neagră. Despre ACROPO

ro

08 Aug, 2021 11:44 3842 Marime text
  • ACROPO, cu sediul în Constanța, îşi deschide porţile către publicul larg! Acesta este anunțul postat pe pagina de Facebook a instituției.

 
„Dacă sunteți curioși, pasionaţi şi interesaţi de domeniul marin (offshore), dar şi de activitatea ACROPO, sunteţi invitaţi vineri 13 august 2021, între orele 10:00 și 14:00 să vizitați sediul Autorităţii din Constanţa.

Veți putea vedea cum se desfăşoară o zi de muncă de inspecţie şi de documentare, şi le veți pute pune întrebări inspectorilor şi consilierilor noştri care evaluează rapoartele privind pericolele majore și merg în inspecţii pe platformele petroliere din Marea Neagră.

Cei mici sunt așteptați cu creioane colorate, cretă și mici surprize.

Vă aşteptăm la Ziua Porţilor Deschise la ACROPO, Constanța, 13 august 2021, începând cu ora 10.00”, se mai arată în comunicat.

 
Despre ACROPO
 
 
Potrivit HG nr. 688/2017 Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO), se organizează și funcționează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului și exercită atribuțiile prevăzute de Legea nr. 165/2016 privind siguranța operațiunilor petroliere offshore, cu modificările și completările ulterioare.

Sediul principal al ACROPO este în Constanța (foto), iar cel secundar în municipiul București.

Conducerea ACROPO este asigurată de un președinte cu rang de secretar de stat și de doi vicepreședinți cu rang de subsecretar de stat, numiți pe o perioadă de 5 ani și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului.

Cine conduce ACROPO

La data de 8 martie anul acesta primul ministru Florin Cîțu a semnat Decizia prin care Constantin Gheorghe a fost revocat din funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO), în locul său fiind numită Gabriela Dan.

Gabriela Dan a fost propusă de USR la conducerea Autorității de reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO).
 
Sursa foto: Facebook/ACROPO
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii