Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorii ACROPO au verificat instalația de exploatare ANA din şantierul naval GSP Shipyard-Agigea. Unde va fi amplasată în Marea Neagră

ro

05 Aug, 2021 07:38 3912 Marime text
 
  • Ieri a fost postată pe pagina de Facebook a instituției informația conform căreia „în data de 20.07.2021 o echipă de inspectori de la Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore (ACROPO) s-a deplasat, în incinta şantierului naval GSP Shipyard – Agigea, cu scopul de a inspecta partea superioară (topside) a instalaţiei fixe de exploatare ANA din cadrul proiectului Midia Gas Development, dezvoltat de Black Sea Oil and Gas”.
 
A fost efectuată inspecția iniţială de verificare a conformității operatorului (BSOG) cu măsurile declarate de acesta în raportul privind pericolele majore depus spre evaluare la ACROPO, inclusiv teste de funcţionare ale instalaţiilor şi echipamentelor.
 
Au fost susținute interviuri cu reprezentanți ai lucrătorilor operatorului în scopul clarificării unor aspecte privind modul în care aceştia au fost consultaţi pe parcursul etapelor de pregătire a raportului privind pericolele majore asociate acestei instalaţii.
 

„Platforma ANA” este o instalaţie fixă de exploatare (fără personal la bord) şi va fi situată la aproximativ 120 km în largul Mării Negre.
 
Construcţia acestei instalaţii va respecta toate legile și reglementările aplicabile din România și din Uniunea Europeană (UE), precum și cele mai bune practici, standarde și linii directoare internaționale de mediu și sociale privind siguranţa operaţiunilor petroliere offshore.

 
Topside-ul va fi instalat deasupra jacket-ului care se află deja fixat în Marea Neagră pentru a putea începe exploatarea.
 
Sursa foto: Facebook.com/Autoritatea-Competenta-de-Reglementare-a-Operatiunilor-Petroliere-Offshore
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii