Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:46 10 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Ludovic Orban a semnat deciziile de numiri în funcții. Legăturile cu Constanța

ro

20 Aug, 2020 00:47 3138 Marime text


  • Numire la Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO)

În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 756 din 19 august a fost publicată decizia de numire în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO), a lui Robert-Eugeniu Ciocioi.

Decizia cu numărul 308, semnată de primul ministru Ludovic Orban, și contrasemnată, pentru secretarul general al Guvernului, de Romulus Lucian Iaru, este valabilă pentru o perioadă de cinci ani.

Potrivit HG nr. 688/2017 Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO), se organizează și funcționează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului și exercită atribuțiile prevăzute de Legea nr. 165/2016 privind siguranța operațiunilor petroliere offshore, cu modificările și completările ulterioare.

 Sediul principal al ACROPO este în Constanța (foto sus), iar cel secundar în municipiul București.

Conducerea ACROPO este asigurată de un președinte cu rang de secretar de stat și de doi vicepreședinți cu rang de subsecretar de stat, numiți pe o perioadă de 5 ani și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului.

Totodată, în Monitorul Oficial al României numărul 758, tot din 19 august, Adrian Dupu a fost numit în funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Și o surpriză: fostul subprefect al Constanței Accoium Mustafa Levent (foto jos) a fost numit să exercite, cu caracter temporar, prin detașare, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.


Accoium, care în prezent ocupă funcția de inspector în cadrul Direcției organizare și Informatizare în cadrul Primăriei municipiului Constanța, va trece în noua funcție, pentru o perioadă de șase luni, începând cu data de 24 august.

Decizia fostului subprefect este semnată de Ludovic Orban și Constrasemnată de secretarul general al Guvernului Antonel Tănase.

Reamintim că la data de 20 septembrie 2018, a fost semnată de către primul ministru al României de atunci Viorica Dăncilă, hotărârea privind încetarea exercitării  funcţiei de subprefect al judeţului Constanţa, fiind publicată la aceeaşi dată în Monitorul Oficial.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta


 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii