Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:59 04 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protecția Copilului, primele declarații în cazul fetiței moarte la Cernavodă! (Video)

ro

29 Jun, 2021 15:47 7743 Marime text

 
Simona Constantinescu, director executiv al Direcției pentru Protectia Copilului din Constanța, a făcut azi primele declarații în cazul fetiței, de aproape doi ani, moarte la Cernavodă.
 

„Cazul copilului se află în evidențele instituției noastre încă de la începutul anului 2020. Sesizarea a fost depusă de către bunica paternă, care avea domiciliul în alt județ. Femeia și-a exprimat îngrijorarea că, pe fondul unei tulburări medicale, mama nu ar putea îngriji corespunzător copilul, mamă care părăsise domiciliul unde locuia împreună cu tatăl și se mutase în județul nostru, acolo unde avea domiciliul mama ei.
 
Imediat s-a luat legătura cu autoritățile la nivel local, care prin serviciul public de asistență socială au obligația de a monitoriza cazurile sesizate. Atât instituția noastră, cât și colegii de la nivelul primăriei am efectuat în toată această perioadă vizite de monitorizare.
 
De fiecare dată s-a constatat că mama respecta indicațiile medicului specialist și își administra tratamentul iar copilul era îngrijit corespunzător, fiindu-i asigurate condiții bune de trai.
 
În luna aprilie 2021, instanța de judecată a emis o sentință civilă prin care domiciliul copilului a fost stabilit la mamă, custodia fiind comună, iar tatăl a fost pus la plata unei pensii de întreținere.
 
În ultima perioadă, vizitele de monitorizare atât din partea instituției noastre, cât și din partea primăriei, au fost efectuate săptămânal. De fiecare dată, copilul a fost găsit în condiții bune.
 
La finele săptămânii trecute, colegii de la nivelul primăriei ne-au trimis o adresă în care detaliau intervențiile pe care le-au avut. Colega care avea în instrumentare cazul a arătat că mama nu mai răspunde la ușă, deși din interior se aud zgomote. Colega a recomandat de urgență să se deplaseze împreună cu Serviciul de Ambulanță și să solicite, de asemenea, ajutorul Poliției“.

 
Oficial de la Poliție  
 

Amintim că astăzi, în jurul orei 11.30, polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că nepoata sa, de 1 an și 10 luni, ar lipsi de la domiciliul mamei.
 
Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat-o pe mama copilului, de 29 de ani, care a încercat să fugă în momentul în care a fost întrebată despre locația în care s-ar afla minora.
 
Femeia a fost imobilizată, fiind condusă la sediul Poliției orașului Cernavodă, pentru audieri.
 
În interiorul locuinței, polițiștii au identificat trupul neînsuflețit al copilului.
 
Acesta va fi transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei, în vederea stabilirii cauzei decesului.
 
La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, pentru stabilirea situației de fapt.
 
Cercetările continuă.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii