Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:49 28 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un copil și-a salvat mama sunând la 112! Tentativă la omor calificat în Cernavodă! Începe procesul (VIDEO)

ro

06 Oct, 2022 00:00 3951 Marime text
 
 
  • Anchetatorii spun că viaţa victimei a fost salvată, întrucât aceasta, cu ajutorul unuia dintre copiii minori, a reuşit, până să leşine, să sune la 112, astfel că a fost transportată cu ambulanţa în scurt timp la spital, unde a fost internată şi supusă de urgenţă intervenţiei chirurgicale.
  • Zafer Sadîc, procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, a declarat că, din primele date, inculpatul și-a agresat fosta concubină din cauză că aceasta îl părăsise de curând.
  • „Atunci când au avut o discuție, femeia a refuzat să se întoarcă la locuința conjugală. Deși din declarația pe care a dat-o inculpatul (persoană surdo-mută) reiese că ar fi surprins-o pe femeie cu un alt bărbat“, a mai spus Zafer Sadîc, procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat, din Cernavodă, suspectat că și-ar fi înjunghiat soția.
 
Tribunalul a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, prin care a fost trimis în judecată inculpatul pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat, violență în familie şi violare de domiciliu.
 
Tribunalul a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală și a dispus începerea judecăţii în cauză.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Constanța.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că după ce concubina îl părăsise şi se mutase cu cei doi copii minori la locuinţa mamei ei din oraşul Cernavodă, judeţul Constanța, la data de 21 februarie 2022, în jurul orelor 08.00, inculpatul s-a deplasat la locuinţa respectivă, unde după ce fosta concubină a refuzat să se întoarcă la el, a atacat-o pe aceasta, aplicându-i mai multe lovituri cu un cuţit în zona posterioară a ambelor membre inferioare, astfel că i-a provocat plăgi tăiate profunde în regiunea poplitee a ambelor picioare, cu secționarea pachetelor vasculo-nervoase și a planurilor musculo-tendinoase, viața victimei fiind pusă în primejdie ca urmare a șocului hemoragic.
 
A fost estimat preliminar un număr de 95-100 zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea persoanei vătămate, cu mențiunea că, pentru aprecierea asupra unor eventuale alte consecințe grave (cum ar fi invaliditatea), cea în cauză necesită reexaminare medico-legală după 6-12 luni de la evenimentul traumatic.

 
Viaţa victimei a fost salvată, întrucât aceasta, cu ajutorul unuia dintre copiii minori, a reuşit, până să leşine, să sune la 112, astfel că a fost transportată cu ambulanţa în scurt timp la spital, unde a fost internată şi supusă de urgenţă intervenţiei chirurgicale.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
Zafer Sadîc, procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, a declarat că, din primele date, inculpatul și-a agresat fosta concubină din cauză că aceasta îl părăsise de curând.
 
„Atunci când au avut o discuție, femeia a refuzat să se întoarcă la locuința conjugală. Deși din declarația pe care a dat-o inculpatul (persoană surdo-mută) reiese că ar fi surprins-o pe femeie cu un alt bărbat“, a mai spus Zafer Sadîc, procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Caz șocant la Valu lui Traian! O persoană cu hadicap, ucisă. Anunțul procurorilor
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii