Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident rutier grav pe Autostrada A 2. Şase victime printre care şi un copil. Două femei încarcerate. Un mort

ro

15 Jun, 2019 08:16 27996 Marime text
Un grav accident a avut loc, în urmă cu câteva minute, ăe Autostrada A2, la Km 180.

Potrivit ISU Dobrogea Constanţa în eveniment sunt implicate două autoturisme.

Sunt trei victime din care una încarcerată.

Anca Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea spune că de la Detaşamentul Cernavodă se intervine cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o ambulanţă SMURD dar şi două ambulanâe de la SAJ Constanţa.

Totodată, Andreea Munteanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa, a declarat că se înregistrează un accident rutier mortal pe autostrada A2, pe sensul de mers Cernavodă către Constanța, la km 180.

Au fost implicate două auto. În urma accidentului o persoană a decedat la fața locului iar o alta se află încarcerată in auto și este în stare gravă. Printre victime este şi un copil.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe sensul către Constanţa al Autostrăzii Soarelui, la kilometrul 180 (în zona localităţii Peştera, judeţul Constanţa), a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme.

În urma impactului, o persoană a decedat, iar alte şase au fost rănite.

Circulaţia rutieră este oprită, fiind deviată pe la Cernavodă, la kilometrul 170 al autostrăzii (pe DN22C).

Potrivit unor surse din anchet[ un autoturism era staţionat pe banda de urgenţă.
Conducătorul auto s-a dat jos pentru a căuta ceva în portbagaj, iar al doilea auto l-a lovit din spate.
Conducătorul din primul auto a decedat pe loc.


UPDATE. Oficial de la IPJ Constanța. Cum s-a produs accidentul

În jurul orei 7.48, un bărbat în vârstă de 65 de ani a condus un autoturism pe autostrada A2, dinspre București către Constanța și ajungând la km. 180+200 m, pe fondul neatenției în conducere, a pătruns pe banda de urgență, unde a intrat in coliziune față-spate cu un autoturism care se afla staționat.

În urma impactului a rezultat decesul unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, care la momentul impactului se afla în spatele autoturismului staționat, la portbagaj.

De asemenea, a rezultat vămătarea corporală ușoară a conducătoarei primului autoturism, o femeie în vârstă de 48 de ani, a pasagerei dreapta față, o femeie de 48 de ani, a pasagerului stânga spate, un bărbat de 41 de ani, toți din primul autoturism, precum și a pasagerei dreapta față din cel de-al doilea autoturism, o femeie de 69 de ani.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Atragem atenția conducătorilor auto cu privire la faptul că este interzisă oprirea pe banda de urgență, aceasta fiind destinată autospecialelor aflate în misiune.

Oprirea pe banda de urgență a autostrăzilor constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 580 și 725 de lei.

Sursa foto: ISU Dobrogea Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii