Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:55 24 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Caz șocant la Cernavodă! Un copil și-a salvat mama înjunghiată sunând la 112 (VIDEO)

ro

23 Feb, 2022 11:56 5214 Marime text


Prin ordonanţa din data de 21 februarie 2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul C.A., acuzat pentru săvârşirea unei tentative la infracţiunea de omor şi care a fost reţinut pe timp de 24 de ore în cursul aceleiaşi zile.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că după ce concubina îl părăsise şi se mutase cu cei doi copii minori la locuinţa mamei ei din oraşul Cernavodă, judeţul Constanța, la data de 21 februarie 2022, în jurul orelor 0800, inculpatul s-a deplasat la locuinţa respectivă, unde după ce fosta concubină a refuzat să se întoarcă la el, a atacat-o pe aceasta, aplicându-i mai multe lovituri cu un cuţit în zona posterioară a ambelor membre inferioare, astfel că i-a provocat plăgi tăiate profunde în regiunea poplitee a ambelor picioare, cu secționarea pachetelor vasculo-nervoase și a planurilor musculo-tendinoase, viața victimei fiind pusă în primejdie ca urmare a șocului hemoragic.

A fost estimat preliminar un număr de 95-100 zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea persoanei vătămate, cu mențiunea că, pentru aprecierea asupra unor eventuale alte consecințe grave (cum ar fi invaliditatea), cea în cauză necesită reexaminare medico-legală după 6-12 luni de la evenimentul traumatic.

Viaţa victimei a fost salvată, întrucât aceasta, cu ajutorul unuia dintre copiii minori, a reuşit, până să leşine, să sune la 112, astfel că a fost transportată cu ambulanţa în scurt timp la spital, unde a fost internată şi supusă de urgenţă intervenţiei chirurgicale.

În cursul zilei precedente procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

UPDATE 1

Zafer Sadîc, procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, a declarat că, din primele date, inculpatul și-a agresat fosta concubină din cauză că aceasta îl părăsise de curând.„Atunci când au avut o discuție, femeia a refuzat să se întoarcă la locuința conjugală. Deși din declarația pe care a dat-o inculpatul (persoană surdo-mută) reiese că ar fi surprins-o pe femeie cu un alt bărbat“, a mai spus Zafer Sadîc, procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. 

Oficial din instanță!

Solutia pe scurt: În temeiul art. 226 alin. (1) şi (2) raportat la art. 223 alin. (2) şi art. 202 alin. (1) şi (3), toate din Codul de procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în dosarul de urmărire penală nr. 325/P/2022 şi dispune arestarea preventivă, pe o durată de 30 de zile – începând cu data de 22.02.2022 şi până la data de 23.03.2022, inclusiv, a inculpatului Cheazim Aidin, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor – faptă prevăzută de art. 32 alin. (1) raportat la art. 188 alin. (1) din Codul penal. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Cheazim Aidin. În temeiul art. 272 din Codul de procedură penală, dispune avansarea sumei de 313 lei din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Constanţa, reprezentând onorariul avocatului Vutcovici Marius, desemnat din oficiu pentru a-i acorda asistenţă judiciară inculpatului Cheazim Aidin. În temeiul art. 273 alin. (4) din Codul de procedură penală, dispune plata sumei de 300 lei, din fondul cheltuielilor judiciare special alocat de Ministerul Justiţiei, în contul Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România - Filiala Constanţa, reprezentând onorariul cuvenit interpretului de limbaj mimico-gestual Halus Rodica. În conformitate cu dispoziţiile art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare efectuate de stat cu ocazia soluţionării propunerii parchetului rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore.


UPDATE 2

Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța, a declarat că pacienta a fost adusă în stare critică la spital și că a fost audiată de mai multe ori.

De asemnea, femeia a fost supusă unei interveții chirugicale de urgență.

Operația a durat aproape șapte ore.

În momentul de față, femeia este internată la Terapie Intensivă.

Este în stare foarte gravă, intubată.

UPDATE 3

Elena Stambuli, psiholog, spune că minorul care a sunat la 112 a mai trăit în familie evenimente violente și că a învățat să reacționeze.

 
  
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii