Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:51 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poveste fără sfârşit la instanţa constănţeană Procesul pentru protestul de la Prefectură

ro

25 Apr, 2012 02:32 988 Marime text
Cu toate că sediul Prefecturii Constanţa nu a mai trezit de ceva vreme interesul protestatarilor haiduci conduşi de Nicolae Mavrodin, magistraţii Tribunalului Constanţa judecă şi la acest moment procesul pe care îl intentase fostul prefectul Claudiu Palaz privind autorizaţia pentru proteste. Cu o hotărâre ce urma să fie iniţial pronunţată pe data de 6 aprilie, la peste două luni de la proteste, judecătorii Secţiei a II-a civile a instanţei de Contencios administrativ şi fiscal s-au răzgândit şi au hotărât să repună cauza pe rol. Foarte interesant, conform temeiului de drept invocat pentru a justifica repunerea pe rol, instanţa ar avea nevoie de mai multe lămuriri. Ca o ironie a celerităţii justiţiei, de ieri, prefectului Claudiu Palaz i-au fost încetate raporturile de muncă.

Iar aceasta, în condiţiile în care s-au dat mai multe termene, începând cu luna ianuarie, când a fost introdusă acţiunea la instanţă, atât pentru ca pârâtul (nr. primarul municipiului Constanţa Radu Ştefan Mazăre) să depună documentaţia, dar şi pentru ca reclamantul (nr. fostul prefect) să facă precizări. De asemenea, procesul a fost amânat şi „pentru ca reclamantul să ia cunoştinţă de cuprinsul documentaţiei". Când în cele din urmă instanţa a judecat cazul şi s-a retras pentru deliberări, a ajuns la concluzia că nu este pe deplin lămurită. În aceste condiţii, procesul privind protestele de la Prefectura Constanţa de la începutul anului se va relua pe data de 27 aprilie. Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, pe data de 17 ianuarie, Prefectura Constanţa a anunţat că „în conformitate cu prevederile legale, prefectul a promovat în contencios administrativ o acţiune pentru anularea parţială a avizului pe care Radu Mazăre l-a acordat Asociaţiei «Haiducilor», condusă de Nicolae Mavrodin, care a solicitat acordul primarului pentru organizarea unei adunări publice în faţa prefecturii".

Ce zicea Prefectura

La momentul respectiv, Claudiu Palaz precizase că în mod categoric nu poate fi de acord ca „în faţa prefecturii să se organizeze foc de tabără şi petreceri tradiţionale haiduceşti, cu muzică, satiră şi umor, şi nici să se amplaseze corturi cu băuturi răcoritoare, produse alimentare şi produse tradiţionale cu specific haiducesc, aşa cum a permis Mazăre". „Am impresia că primarul este total rupt de realitatea locală şi naţională, de când îşi petrece timpul mai mult prin ţările calde, căci chiar nu pot înţelege cum a putut să confunde o manifestare publică de protest cu o petrecere câmpenească", a declarat Palaz la momentul respectiv. Numai că, de la înregistrarea procesului şi până la finalizarea lui este cale lungă în instanţele constănţene. Atât de lungă încât prefectului Palaz i-au fost încetate ieri rapoartele de muncă, iar procesul tot nu s-a finalizat.

Ti-a placut articolul?

Comentarii