Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:22 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii şi jandarmii constănţeni donează sânge

ro

13 Jun, 2015 00:00 898 Marime text
Poliţiştii constănţeni s-au aflat, ieri, la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din municipiu, care organizează o acţiune al cărei obiectiv este refacerea rezervelor de sânge, atât de necesar salvării de vieţi omeneşti, în condiţiile în care, în ultima perioadă, numărul donatorilor a scăzut.

Circa 100 de reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa s-au hotărât să participe la această activitate de donare de sânge. Acţiunea nu a fost una oarecare, ci este dedicată Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, celebrată în fiecare an, la 14 iunie.

De-a lungul anilor, poliţiştii constănţeni s-au implicat mereu în astfel de iniţiative.
Poliţiştilor li se vor alătura şi circa 30 de jandarmi constănţeni, duminică, în scopul completării rezervelor sau pentru ajutorarea victimelor unor accidente. Comandanţii celor două structuri de ordine publică din judeţ vor fi primii care vor dona sânge. Şi în anii precedenţi, sute de jandarmi au fost implicaţi în astfel de acţiuni umanitare, astfel încât, la nivelul instituţiei, s-a creat o tradiţie în ceea ce priveşte acest demers.

Jandarmii constănţeni lansează şi un îndemn pentru toţi membrii comunităţii: să se alăture prin voluntariat acestor acţiuni umanitare, în scopul acordării unui real ajutor persoanelor aflate în dificultate, la vreme de grea încercare.

„Prin astfel de acţiuni, dorim să sprijinim recrutarea de noi donatori din rândurile constănţenilor şi fidelizarea celor care au mai donat. Este, în fond, un gest firesc, de normalitate“, spun reprezentanţii Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii