Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:03 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Documente contrafăcute Poliţiştii de frontieră au găsit marinari „falşi“ în Portul Constanţa

ro

08 May, 2015 00:00 723 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în PTF Constanţa Sud Agigea un cetăţean sirian, membru al echipajului unei nave sub pavilion Insulele Comore, care a prezentat la controlul de frontieră două carnete de marinar false.
 
Totul s-a petrecut miercuri, în jurul orei 5.30, în urma controlului de frontieră efectuat la PTF Constanţa Sud Agigea asupra unei nave sub pavilion Insulele Comore, sosită din direcţia Rusia. Astfel, au fost descoperite două carnete de marinar care nu îndeplineau condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic.
Primul carnet de marinar fals, identificat de poliţiştii de frontieră, avea însemnele statului Tanzania şi era completat cu datele şi fotografia cetăţeanului sirian J.W., în vârstă de 27 de ani, membru de echipaj.
 
În urma verificărilor suplimentare, asupra aceluiaşi cetăţean sirian a mai fost descoperit un carnet de marinar ce prezenta indicii de falsificare, acesta având însemnele statului Siria.
Marinarul în cauză le-a declarat poliţiştilor de frontieră că şi-a procurat carnetul cu însemnele statului tanzanian din Albania, de la o persoană necunoscută, în schimbul sumei de 400 de dolari, fără a cunoaşte faptul că acesta este falsificat.
 
În privinţa celui de-al doilea carnet de marinar există suspiciunea că titularul a modificat în mod intenţionat datele privind valabilitatea acestuia.
Ambele carnete de marinar au fost ridicate în vederea expertizării de către specialiştii Compartimentului Expertiza Documentelor de Călătorie şi Criminalistică din cadrul Serviciului Teritorial PF Constanţa.
 
Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele cetăţeanului sirian actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale“ şi „uz de fals“, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, alin. 1 şi 323 din Codul Penal cu aplicarea art. 38, alin. 1 Cod Penal.

Ti-a placut articolul?

Comentarii