Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:33 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Documente contrafăcute, descoperite de poliţiştii de frontieră la presupuşi marinari

ro

21 May, 2015 00:00 594 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în PTF Sulina, respectiv PTF Midia, un cetăţean sirian şi un altul somalez, membri de echipaj pe două nave sosite în România, care au prezentat la controlul de frontieră carnete de marinar false.
 
Astfel, în data de 19 mai, în jurul orei 9.15, în urma controlului de frontieră efectuat la PTF Sulina asupra unei nave sub pavilion Republica Moldova, sosită din direcţia Turcia, a fost descoperit un carnet de marinar care nu îndeplinea condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic.
Verificările au stabilit faptul că respectivul carnet de marinar, care avea însemnele statului Siria, aparţine unui cetăţean sirian în vârstă de 20 de ani.
 
În aceeaşi zi, în jurul orei 17.40, în urma controlului de frontieră efectuat la PTF Midia asupra unei nave sub pavilion Tanzania, sosită din direcţia Arabia Saudită, a fost descoperit un alt carnet de marinar cu indicii de falsificare.
 
În urma cercetărilor, a reieşit că documentul cu însemnele statului Somalia aparţine unui cetăţean somalez în vârstă de 21 de ani.
 
Marinarii au declarat că şi-au procurat carnetele fără a cunoaşte faptul că acestea sunt false.
 
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat carnetele de marinar în vederea expertizării şi au întocmit lucrări penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale“ şi „uz de fals“, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, respectiv art. 323 din Codul Penal.
 
Ca măsură complementară, poliţiştii de frontieră au aplicat două sancţiuni contravenţionale transportatorilor în cauză, reprezentaţi de cei doi comandanţi de navă, în valoare de 8.000 de lei pentru fiecare, deoarece au transportat în România cetăţeni străini fără a îndeplini condiţiile legale, faptă prevăzută şi sancţionată conform art. 134, pct. 1 din O.U.G. 194/2002.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii