Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:49 25 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse judiciare Poliţist constănţean menţinut în arest

ro

19 Sep, 2015 00:00 777 Marime text
Cicerone Dincă, agent de poliţie în Garda de Coastă Constanţa, acuzat de trafic de influenţă și de spălare de bani, rămâne în arest, potrivit unor surse judiciare. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
La finele lunii iulie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest, a lui Dincă, suspectat că, „în perioada aprilie - iulie 2015, în mod repetat, a pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) mai multe sume de bani, un autoturism și obiecte de mobilier, lăsând să se creadă că, prin intermediari, ar avea influenţă asupra unui procuror, astfel încât să îl determine pe acesta din urmă să dispună o soluţie de nevinovăţie, într-un dosar penal în care era cercetat omul de afaceri“.
 
„Dacă, iniţial, pretenţiile inculpatului s-au ridicat la suma de 10.000 de euro și un autoturism de aceeași valoare, ulterior, acestea au crescut la fiecare întâlnire cu denunţătorul. În același sens, la data de 23 iunie 2015, inculpatul Dincă Cicerone și-a modificat pretenţiile, cerându-i omului de afaceri suma de 22.000 de euro, câte 11.000 de euro pentru doi intermediari care ar fi avut influenţă efectivă asupra procurorului de caz, precum și obiecte de mobilier în valoare de aproximativ 6.000 de euro pentru sine. La data de 8 iulie 2015, inculpatul Cicerone Dincă a primit de la omul de afaceri suma de 22.000 de euro, disimulând adevărata provenienţă a sumei primite, sub forma încheierii unei promisiuni bilaterale de vânzare la un notar public. Contractul încheiat a avut ca obiect transferul viitor al dreptului de proprietate privind un teren extravilan, situat pe raza teritorială a orașului Năvodari, judeţul Constanţa, contra sumei totale de 80.000 de lei“, conform DNA.
 
Procurorii mai arată că, la data de 8 iulie, Dincă ar fi fost prins în flagrant, după primirea de la omul de afaceri a sumei de 22.000 de euro, asupra sa fiind găsită suma respectivă de bani.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, denunţătorul ar fi George Karam, patronul SC Middle East Partners SRL, firmă care deţinea cunoscutul restaurant Beirut din Constanţa, unde trei tinere au murit în urma unui incendiu.

Citeşte şi

Masă de protocol pentru „oameni grei“
Ce a scris Sorin Constantinescu, şeful DNA Constanţa, când l-a trimis în judecată pe Cicerone Dincă (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii