Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:27 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cicerone Dincă, fost poliţist al Gărzii de Coastă Constanţa, va fi eliberat (MINUTĂ)

ro

14 Mar, 2018 13:34 1157 Marime text
Cicerone Dincă, fost poliţist al Gărzii de Coastă Constanţa, va fi eliberat condiţionat. Decizia este definitivă și a fost luată azi de Tribunalul Constanța. Cicerone Dincă a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Iată minuta judecătorilor
 
Admite propunerea de liberare condiţionată a condamnatului DINCĂ CICERONE, (...), formulată de Comisia pentru liberarea condiţionată din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, Jud. Constanţa. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului DINCĂ CICERONE, deţinut în Penitenciarul Poarta Albă, jud. Constanta , din pedeapsa de 3 ani şi 2 luni în baza sentinţei penale nr. 407/2015 pronunţată de Tribunalul Constanţa şi a mandatului de executare a pedepsei nr. 866/2016 , dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Înlătură din sentinţa penală contestată dispoziţiile contrare prezentei decizii. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate care nu contravin prezentei decizii. Dispune avansarea onorariului apărătorului din oficiu Alexandrescu Adrian în sumă de 130 lei din fondurile MJ către Baroul Constanţa în favoarea avocatului nominalizat. În baza art. 275 alin.3 c.pr.pen, Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi 14.03.2018“.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „În perioada aprilie - iulie 2015, în mod repetat, inculpatul Dincă Cicerone a pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) mai multe sume de bani, un autoturism şi obiecte de mobilier, lăsând să se creadă că, prin intermediari, ar avea influenţă asupra unui procuror, astfel încât să îl determine pe acesta din urmă să dispună o soluţie de nevinovăţie, într-un dosar penal în care era cercetat omul de afaceri“.
 
„Dacă iniţial pretenţiile inculpatului s-au ridicat la suma de 10.000 de euro şi un autoturism de aceeaşi valoare, ulterior, acestea au crescut la fiecare întâlnire cu denunţătorul. În acelaşi sens, la data de 23 iunie 2015, inculpatul Dincă Cicerone şi-a modificat pretenţiile, cerându-i omului de afaceri suma de 22.000 de euro, câte 11.000 de euro pentru doi intermediari care ar fi avut influenţă efectivă asupra procurorului de caz, precum şi obiecte de mobilier în valoare de aproximativ 6.000 de euro pentru sine.
 
La data de 8 iulie 2015, inculpatul Dincă Cicerone a primit de la omul de afaceri suma de 22.000 de euro, disimulând adevărata provenienţă a sumei primite, sub forma încheierii unei promisiuni bilaterale de vânzare la un notar public. Contractul încheiat a avut ca obiect transferul viitor al dreptului de proprietate privind un teren extravilan, situat pe raza teritorială a oraşului Năvodari, judeţul Constanţa, contra sumei totale de 80.000 de lei. La data de 8 iulie 2015, inculpatul Dincă Cicerone a fost prins în flagrant de către procurorii Anticorupţie, după primirea de la omul de afaceri a sumei de 22.000 de euro, asupra sa fiind găsită sumă respectivă de bani“, conform DNA.
 
Totodată, procurorii au propus instanţei de judecată desfiinţarea promisiunii bilaterale de vânzare privind terenul extravilan respectiv. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa.
 
În cauză, denunţătorul ar fi George Karam, patronul SC Middle East Partners SRL, firmă care deţinea cunoscutul restaurant Beirut din Constanţa, unde trei tinere au murit în urma unui incendiu.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii