Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politist audiat in procesul unor carderi

ro

22 Oct, 2009 01:53 1306 Marime text
Un fost agent al Poliţiei Eforie a fost audiat ieri ca martor, în procesul lui Răzvan Alexandru Neagu şi al lui Marius Lucian Lisandru, doi tineri constănţeni suspectaţi că ar fi carderi. În faţa instanţei, agentul Nicolae Valentin Vîlceanu a descris modul în care s-au petrecut faptele pe 13 ianuarie 2006, dată la care cei doi sunt acuzaţi că ar fi sustras mai multe sume de bani de la bancomatele din Eforie şi Mangalia.

„La data respectivă lucram ca agent la Poliţia Eforie şi ţin minte că, la un moment dat, şeful meu a venit în birou şi mi-a zis că trebuie să-l însoţesc în Eforie Sud urgent, pentru nişte probleme de serviciu". Martorul a explicat că, din cauza grabei în care au plecat, a uitat să-şi ia arma şi telefoanele mobile. Maşina de poliţie a oprit în Eforie Sud, în faţa unui bancomat al Raiffeisen Bank, unde se afla parcat un Mercedes cu motorul pornit. Totodată, poliţistul a afirmat că un tânăr care stătea cu spatele părea să retragă mai multe sume de bani de la bancomat. Ulterior, acesta a relatat cum, imediat ce au sesizat prezenţa poliţiştilor, Mercedes-ul a demarat în trombă, după ce se urcase şi tânărul care se afla la bancomat. „Pentru a-i opri, eu m-am pus cu mâinile pe capotă, dar şoferul nu a oprit şi m-a târât vreo şapte sau zece metri agăţat de maşină", a spus poliţistul. Totodată, acesta a declarat în faţa instanţei că, după ce oamenii legii i-au urmărit o perioadă pe DN 39, carderii au reuşit să se piardă în trafic, aruncând cardurile şi banii pe geam pentru a-i încurca pe poliţişti şi pentru a câştiga timp. Pentru termenul din 11 noiembrie, instanţa a decis să-i citeze pe ceilalţi anchetatori care au asistat la incident, dar şi să se întocmească referatele de evaluare la domiciliile celor doi suspecţi.

Potrivit procurorilor, pe 13 ianuarie 2006, Neagu şi prietenul său, Marius Lucian Lisandru, au falsificat un card şi au scos suma de 14,5 milioane de lei vechi dintr-un bancomat Raiffeisen din Eforie Sud.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii