Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plaja Modern, invadata de pet-uri si pungi de plastic

ro

15 Jun, 2009 01:22 2809 Marime text
plaja_1_.jpgDincolo de maşinile care continuă să intre pe plajă, în ciuda avertismentelor şi sancţionărilor dispuse de Direcţia Apelor Dobrogea Litoral, turiştii veniţi la mare, şi nu numai ei, se confruntă, vrând-nevrând, şi cu mulţimea de gunoaie. Cel puţin, astfel pare să se prezinte situaţia pe plaja Modern, în plin sezon estival. Un cititor care a avut ghinionul să se lovească din plin de această situaţie ne-a trimis pe adresa redacţiei imortalizări ale acestui fenomen. Imaginile vorbesc, practic, de la sine. În loc să se joace cu lopăţelele în nisip, copiii fac slalom printre gunoaie pentru a ajunge la mare. Cum bate vântul un pic, prosoapele turiştilor sunt invadate de pungile şi ambalajele aruncate pe nisip. Pet-uri şi hârtii, pahare de plastic şi coji de banane reprezintă doar o mică parte din „paleta largă" de gunoaie de pe plaja Modern. „Nu tu un coş de gunoi, o pubelă! Până la urmă, e de înţeles de ce oamenii aruncă pe jos toate gunoaiele - nu au unde! Nu există nimic", ne scrie cititorul. „La sfârşitul zilei, imaginea este dezolantă: mii de sticle, pungi goale, mizerie de nedescris. Păcat! Citeam că vor să pună sisteme de monitorizare. Aş putea să le sugerez să înceapă cu un coş de gunoi mai întâi", a conchis persoana care ne-a sesizat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un amic 16 Jun, 2009 18:08 ...ce face Petro de la garda de mediu? nimic...are legislatie ca sa intervina...dar cine sa i-a spaga?
  • adevarul 16 Jun, 2009 17:35 Ce face Petro, ,,marele sef" al garzii de mediu Constanta?;nimic, ca de obicei;...turism pe banii nostri...sunt veniti comisari din toata tara la mare, dar nu pentru treaba ci pentru chefuri...si totul pe bani publici. Se pare ca la Ministerul Mediului nu e criza..bani de aruncat in vant sunt destui se pare...