Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în Tulcea! S-a lăsat cu arestări preventive!

ro

15 Mar, 2017 14:48 5672 Marime text
Pe 13 martie, procurorii  DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea au efectuat nouă percheziții domiciliare pe raza municipiului Tulcea și două percheziții pe raza municipiului Galați, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unor grupuri infracționale specializate în comiterea în formă continuată a infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu substanțe cu efecte psihoactive.
 
Procurorii au dispus reținerea inculpaților M.C., R.R.G., B.C.A., M.C.A. și I.C., iar ieri Tribunalului Tulcea a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, faţă de cei cinci inculpați.
 
„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2016 – 2017, inculpații M.C. și M.C.A., din municipiul  Galați, au aprovizionat persoane din municipiul Tulcea cu cantități de produse cu efecte psihoactive, en gros, care, la rândul lor, le porționau și le vindeau mai multor tineri de pe raza municipiului Tulcea, la prețul de 10 lei/doză”, transmit procurorii într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa.
 
Referitor la inculpații R.R.G., B.C.A. și I.C., există suspiciunea rezonabilă că în aceeaşi perioadă  au comercializat produse cu efecte psihoactive mai multor tineri de pe raza municipiului Tulcea, la prețul de 10 lei/doză. În cursul cercetărilor, inculpatul R.R.G. a fost depistat  pe raza judeţului Tulcea în timp ce transporta cantitatea de 217,62 de grame de produse cu efecte psihoactive  pe care o cumpărase cu suma de 3000 lei de la inculpatul M.C.A. din municipiului Galați, urmând să o comercializeze împreună cu inculpatul B.C.A, mai transmit procurorii.
 
 Raportat la cantitatea/doză și la prețul de 10 lei/doză, în situaţia comercializării, inculpaţii ar fi obţinut suma de 21.760 lei.
 
 S-a constatat faptul că în produsele vândute de către inculpați s-a pus în evidență MDMB-CHMICA, ce face parte din clasa cannabinoizilor sintetici, considerată „substanţă psihoactivă nouă” în înţelesul Deciziei 2005/387/JAI a Consiliului.
 
Printre efectele psihologice şi fiziologice ale acestor substanțe se enumeră următoarele:
  • etnobotanicele degradează scoarța cerebrală mai rapid decât heroina;
  • creează dependenta fizica si psihica, schimbări de temperament, probleme cu somnul, comportament psihotic, hipertermie, convulsii, infarct, tensiune ridicată, probleme respiratorii grave, comă și chiar moartea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii