Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pedeapsă de la zece la 25 de ani pentru sexul cu fata de 11 ani Tatăl-vedetă din Constanţa şi-a disculpat „soacra"

ro

10 Jan, 2012 00:00 1929 Marime text
violator-violator2.jpgDacă va fi găsit vinovat în procesul penal, Vasilescu riscă o pedeapsă de chiar până la 25 de ani, potrivit Codului penal în vigoare, dat fiind că victima are sub 15 ani

 

Răsturnare de situaţie în cazul tânărului constănţean de 21 de ani care a devenit vedetă naţională pentru că a lăsat însărcinată o copilă de 11 ani: deşi iniţial individul le-ar fi spus anchetatorilor că actele sexuale dintre el şi minoră s-ar fi desfăşurat cu ştiinţa mamei, ieri, tânărul a declarat că, de fapt, mama fetei nu ştia nimic despre natura relaţiilor dintre cei doi. În dosar, Mihai Vasilescu este singurul cercetat, în sarcina sa procurorii reţinând comiterea infracţiunii de viol, prin prisma faptului că suspectul ar fi profitat de imposibilitatea victimei de a-şi exprima acordul, dată fiind vârsta fragedă la care nu putea avea o reprezentare corectă a ideii de act sexual.

Totuşi, nu este de trecut cu vederea faptul că dacă va fi găsit vinovat în procesul penal, Vasilescu riscă o pedeapsă de chiar până la 25 de ani, potrivit Codului penal în vigoare, dat fiind că victima are sub 15 ani. În prezent, viitorul tată-vedetă se află închis în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile. Decizia de a-l aresta pe Mihai Vasilescu le-a aparţinut magistraţilor Tribunalului Constanţa, care, în completul prezidat de judecătorul Cristian Deliorga, au admis propunerea de arestare formulată pe numele lui Vasilescu de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Cu toate acestea, hotărârea de arestare poate fi atacată în recurs, acesta urmând să se judece în termen de trei zile la Curtea de Apel Constanţa. În cursul zilei de ieri, individul a fost adus cu duba la Tribunal, unde procurorii au cerut ca acesta să fie închis, avându-se în vedere şi limitele de pedeapsă prevăzute de lege pentru infracţiunea de care este acuzat. De menţionat că, în faţa anchetatorilor, Mihai Vasilescu a recunoscut că a întreţinut raporturi sexuale cu minora de 11 ani şi a adăugat că nimeni nu ştia de natura relaţiilor dintre ei, mama fetei neştiind nimic. La finalul unor deliberări ce au durat câteva zeci de minute, judecătorii au decis să emită mandatul de arestare pe numele său. În paralel, autorităţile în drept spun că minora va beneficia de consiliere de specialitate, bebeluşul urmând să fie înfiat de mama fetei. În altă ordine de idei, este de precizat că jurnaliştii bucureşteni de la Realitatea TV au găsit ieri contul de Facebook al tânărului tată-vedetă, unde acesta se descria drept „un băiat şmecherrr" care are ca sporturi preferate „somnul" şi „leneveala". Dacă decizia instanţei va rămâne neschimbată, iar mandatul de arestare nu va fi anulat, se pare că suspectul va avea suficient timp să lenevească în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii