Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:09 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la Guvernul României despre ordonanța ce reglementează activitatea jocurilor de noroc

ro

05 Oct, 2023 18:04 932 Marime text
Guvernul a aprobat astăzi ordonanța de urgență privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2013 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc

„Actul normativ modifică și completează OUG nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, precum și pentru modificarea OUG nr. 20/2013 privind înființarea, organizarea și funcționarea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Principalele modificări vizează următoarele aspecte: niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenței de organizare și de exploatare a jocurilor de noroc, interzicerea băuturilor alcoolice în locații, înființarea unui registru al companiilor și sediilor, precum și majorarea garanțiilor depuse de companii, obligația operatorilor să aibă sediul social în România.

Astfel, ordonanța prevede stabilirea unor niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenței de organizare a jocurilor de noroc (anuale),  taxelor aferente autorizației de exploatare a jocurilor de noroc (anuale) și taxelor speciale“ - au preciuzta reprezentanții Biroului de Presă al Guvernului României.


De asemenea, actul normativ prevede că statul poate acorda licențe doar societăților înmatriculate în România sau persoanelor juridice constituite legal într-un stat membru al Uniunii Europene sau în state semnatare ale Acordului privind Spațiul Economic European sau din Confederația Elvețiană care au înregistrat un sediu permanent în România.

„Veniturile din contribuțiile organizatorilor jocurilor de noroc licențiați încasate de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc se virează în procent de 70% către bugetul de stat, din conturile de venituri bugetare în care acestea au fost încasate, în termen de 5 zile lucrătoare a lunii următoare încasării, iar procentul de 30% rămas din totalul sumelor încasate este utilizat pentru activitatea finanțată din venituri proprii.

Pentru protejarea jucătorilor, a persoanelor aflate în situații de risc, actul normativ prevede instituire unei interdicții privind comercializarea de băuturi alcoolice în sălile de jocuri de noroc.

Totodată, în vederea promovării unor norme de conduită profesională bazate pe reguli de etică și integritate se prevede instituirea interdicției de participare la jocuri de noroc membrilor Comitetului de supraveghere din cadrul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

De asemenea, pentru asigurarea unui grad ridicat de conformare în fața obligațiilor legale, se prevede creșterea nivelului de garanții pe care operatorii de jocuri de noroc trebuie să îl asigure pentru a desfășura această activitate“ - mai transmite sursa citată.


În scopul combaterii și prevenției adicției de jocuri de noroc, ONJN va gestiona o bază de date referitoare la persoanele autoexcluse și indezirabile, constituită, la nivel național. Mai mult, în vederea transparenței pieței jocurilor de noroc, ordonanța prevede instituirea obligativității creării și menținerii la zi de către ONJN a unui registru public, accesibil online, cu informații despre operatorii licențiați/autorizați, cum ar fi: adresa sediului social, adresa fiecărui spațiu comercial în care operează jocuri de noroc, indicarea tipurilor de jocuri de noroc autorizate pentru locație, seria și adresa la care este amplasat fiecare mijloc de joc licențiat/autorizat.

Citește și: 

Premierul Marcel Ciolacu„Jocurile de noroc nu vor mai putea funcţiona dacă firma nu este înregistrată în România“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii