Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:52 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă victorie pentru românii care au credite în franci elveţieni. Iată ce a decis Judecătoria Constanţa!

ro

24 Feb, 2016 00:00 2996 Marime text


O nouă decizie în favoarea celor care au credite în franci elveţieni! O bancă din România (Bancpost SA) a fost obligată de magistraţii Judecătoriei Constanţa să convertească în lei un contract de credit ipotecar, la cursul de schimb CHF/RON de la data acordării creditului.
 
Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii au constatat „caracterul abuziv al conţinutului clauzei prevăzute la art. 5.1 din contractul de credit ipotecar nr. HL 13515/16.07.2007, care prevede sintagma «rambursarea ratelor lunare se va face în valuta în care s-a acordat creditul...»“.
 
Pe cale de consecinţă, instanţa a dispus înlăturarea acestei fraze din contract.


 
Mai mult decât atât, banca (Bancpost SA) a fost obligată să convertească în lei contractul de credit ipotecar nr. HL 13515/16.07.2007 acordat reclamanţilor, la cursul de schimb CHF/RON de la data acordării creditului, respectiv 16.07.2007, urmând ca plata acestuia să se facă în continuare în lei.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu a fost definitivă. Ea a fost atacată de unitatea bancară la Tribunalul Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă.

Citeşte şi  Rata în franci elveţieni plătită în monede a blocat o bancă! - Protestul anti-CHF a ajuns şi la Constanţa (galerie foto)

Ti-a placut articolul?

Comentarii