Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:47 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Constanța, scena exercițiului de antrenament ”TOMIS 17”

ro

12 Jan, 2017 11:21 897 Marime text
În perioada 17 - 19 ianuarie 2017, în municipiul Constanţa se va desfăşura exerciţiul de antrenament „TOMIS 17”, la care vor participa structuri componente ale Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, având drept scop dezvoltarea capacităţii de interoperabilitate în sistem integrat, precum şi pentru verificarea capacităţii de reacţie şi intervenţie, a forţelor de ordine, în diferite situaţii.
 
Pentru a da un caracter realistic exerciţiului de antrenament planificat „TOMIS 17”, o parte din activităţile cuprinse în scenariu se vor desfăşura în spaţiul public, fără a afecta buna desfăşurare activităţilor instituţionale sau cetăţeneşti şi fără a impune restricţii majore de circulaţie.
 
Activităţile planificate în spaţiul public se vor desfăşura, după cum urmează:
 
•          PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL CONSTANŢA – 17 ianuarie 2017, începând cu ora 13.00
•          PIAŢA OVIDIU – 18 ianuarie 2017, începând cu ora 11.00
•          ZONA CAZINO MAMAIA - 19 ianuarie 2017,  începând cu ora 12.00
 
La acest exerciţiu de antrenament,  bazat pe scenarii adaptate după posibile situaţii reale, vor participa reprezentanţi din cadrul  Direcţiei Generale Management Operaţional a M.A.I., Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Serviciului Poliţiei Rutiere,  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Constanţa, Direcţiei Medicale a Ministerului Afacerilor Interne,  Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Constanţa, specialişti din cadrul Serviciului Român de Informaţii, D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, precum şi Poliţiei Locale Constanţa.
 
 
”Prin intermediul acestui exerciţiu de antrenament se doreşte evaluarea obiectivă a modului de desfăşurare a tuturor activităţilor cuprinse în scenarii, din punct de vedere al organizării acestora, a etapelor parcurse de la luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare şi coordonarea forţelor din teren, până la modul de acţiune efectiv al forţelor de ordine participante”, anunță Jandarmeria Română într-un comunicat.
 
Premergător desfăşurării exerciţiului „TOMIS 17”, autorităţile şi instituţiile implicate vor organiza o conferinţă de presă, unde vor comunica mai multe date de interes public referitoare la organizarea şi desfăşurarea evenimentului.
 
De asemenea, pentru a evita orice incident nedorit, în perioada următoare, la nivelul municipiului Constanţa se va desfăşura o amplă campanie de informare a populaţiei, referitoare la organizarea şi desfăşurarea exerciţiului, precum şi la măsurile specifice asigurate de forţele de ordine.
 
În zilele premergătoare exerciţiului se vor desfăşura antrenamente în cele trei locaţii Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, Piaţa Ovidiu, Zona Cazinou Mamaia).
 
”În situaţia în care cetăţenii din municipiul Constanţa se vor afla în zonele desfăşurării exerciţiilor, le adresăm respectuos rugămintea de a nu intra în panică, de a-şi păstra calmul şi de a respecta indicaţiile forţelor de ordine”, anunță Jandarmeria Română.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii