Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica şi Ilia Prifti, protest în faţa sediului DIICOT şi al Parchetului Curţii de Apel Constanţa

ro

21 Jan, 2016 00:00 2331 Marime text


Nemulţumiţi că nu pot intra în posesia unui teren pe care l-au achiziţionat încă din anul 2004, soţii Monica şi Ilia Prifti au stat, ieri, timp de mai multe ore, în faţa sediului în care îşi desfăşoară activitatea atât Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, cât şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Soţii Prifti spun că sunt nemulţumiţi şi de modul în care au tratat această problemă procurorii şi judecătorii din Constanţa.
 
Povestea începe în urmă cu mai bine de zece ani, când Monica Prifti a cumpărat, pe data de 16.06.2004, de la Traian Rece, fost senator PSD, prin contractul de vânzare-cumpărare nr. 3407, „terenul viran situat în intravilanul municipiului Constanţa, strada Trapani nr. 1, lotizarea Faleză Nord - Poligon 15 - lot 37, judeţul Constanta, în suprafaţă de 300 mp“. Preţul vânzării a fost echivalentul din 2002 a sumei de 10.550 de euro, adică 430.000.000 de lei vechi.
 
Monica Prifti declară că a fost indusă în eroare de Traian Rece la momentul cumpărării terenului de la el, întrucât acesta ar fi susţinut că dreptul de concesiune asupra bunului îi aparţinuse lui înainte de achiziţionarea acestuia. Mai mult decât atât, Monica Prifti spune că, în prezenţa martorilor, Traian Rece i-ar fi făcut dovada că terenul nu era grevat de sarcini, prin prezentarea extrasului de carte funciară care atestă inexistenţa acestora.
 
În dosar mai apare şi Remus Marian Haralambie, iar poveste detaliată poate fi citită accesând linkul de mai jos.

Dosarul penal al primarului face ping-pong intre Parchete

În prezent, pe rolul Judecătoriei Constanţa există un proces care are ca obiect „anulare act Repunere pe rol“, unde Remus Marian Haralambie are calitatea de reclamant, iar soţii Monica şi Ilia Prifti sunt pârâţi. Noul termen a fost stabilit pentru data de 12 februarie.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii