Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiune îndeplinită! Militarii Batalionului 341 Infanterie „Constanța“ au revenit din misiunea desfășurată în teatrul de operații Bosnia și Herțegovina (GALERIE FOTO)

ro

21 Oct, 2023 16:59 1507 Marime text
Sursa galeriei foto: Facebook/Brigada 9 Mecanizată Mărășești, foto: Tiberiu Vădean"Misiune îndeplinită!" a raportat ieri, 20 octombrie, comandantul detașamentului care a fost dislocat în teatrul de operații Bosnia și Herțegovina (BiH).

Potrivit unui comunicat al Brigăzii 9 Mecanizate Mărășești, această perioadă de 6 luni se adaugă experienței, din ce în ce mai bogată, a Batalionului 341 Infanterie "CONSTANȚA", în mediul operațional și în sprjinul forțelor din cadrul Alianței Nordatlantice.

Eforturile militarilor au fost apreciate atât de către partenerii străini în cadrul activităților desfășurate în comun pe timpul misiunii, cât și de către invitații de onoare ai ceremoniei, organizată în cazarma "RECHINILOR ALBI", șeful de stat major al Comandamentului Forțelor Întrunite, contraamiral de flotilă Marinică MUSTĂȚEA, locțiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie "GETICA", general de brigadă Ilie-Marian DRAGOMIR și comandantul Brigăzii 9 Mecanizată "MĂRĂȘEȘTI", colonel Adrian-Nicolae COSTARU, care au conferit decorații militare tinerilor lideri.

Misiunea EUFOR ALTHEA a Uniunii Europene se desfăşoară pe teritoriul Bosniei şi Herţegovinei începând cu anul 2004, în baza unui mandat al Organizației Națiunilor Unite.

Participarea României la Operația EUFOR ALTHEA reflectă atât consolidarea angajamentului asumat în cadrul Uniunii Europene, cât şi a parteneriatului NATO-UE, reprezentând, în același timp, un element de menținere a securității şi stabilității în regiune. 

CITEȘTE ȘI: 

Ceremonie de predare-primire în Bosnia și Herțegovina! Misiunea militarilor din cadrul Batalionului 341 Infanterie „Constanța", la final (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii