Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost gradat profesionist în cadrul Batalionului 341 Topraisar Cine este tânărul a cărui imagine rămâne emblematică pentru aniversarea de 125 de ani a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale (GALERIE FOTO)

ro

24 Oct, 2022 08:08 1495 Marime text

 Ionuț Agrișan, foto: MApN Chip de poveste! 

Ce îl face pe un om cu adevărat excepțional și remarcabil este devotamentul său față de valorile care îi ghidează parcursul în viață. La aniversarea de 125 de ani de la înființarea învățământului militar postliceal de marină, Monetăria Statului aduce un omagiu Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale prin lansarea unei medalii aniversare pe al cărei revers se regăsește portretul unui elev militar.

Tânărul a cărui imagine rămâne emblematică, la propriu, pentru aniversarea de 125 de ani a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale este elev plutonier Ionuț Agrișan, înlocuitor la comanda companiei a II-a elevi. Militarul are 27 de ani și este veteran al teatrului de operații Afganistan, unde a luat parte la o misiune de protecție a forței, în anul 2016, pe când era gradat profesionist în cadrul Batalionului 341 Topraisar., transmite Ministerul Apărării Naționale. 


Experiența în Armata României l-a modelat, l-a șlefuit în omul care este astăzi: modest, calm, răbdător și harnic. În timpul săptămânilor de pregătire militară generală a elevilor de anul I, l-am suprins de multe ori pe Ionuț Agrișan explicând câte unui elev în parte pașii și ținuta cu blândețea unui dascăl cu vocație. Devotamentul lui Ionuț Agrișan pentru jurământul de credință depus față de Patrie și popor este vizibil în fiecare gest pe care îl face în haina militară., mai precizează sursa citată. 

Strictețea pe care o manifestă cu naturalețe față de litera regulamentelor militare și fidelitatea autentică față de valorile fundamentale ale Armatei României sunt caracteristicile care i-au atras respectul camarazilor.

Modul în care înțelege să își traducă în comportament reperele morale l-a făcut remarcabil pe elevul militar Ionuț Agrișan pentru fotograful care a surprins imaginea care a ajuns să fie stilizată pe medalia aniversară. Întâmplător sau poate deloc, figura în relief de pe produsul numismatic este însoțită de trei cuvinte care îl și definesc pe Ionuț Agrișan nu doar ca militar, ci și ca om: Onoare, Loialitate, Profesionalism., mai punctează MApN. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii