Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militari de elită din Constanța. Caporal Florin Fânaru, unul dintre „veteranii” „Rechinilor Albi” din Batalionul 341 Infanterie Topraisar (galerie foto)

ro

10 Dec, 2018 20:06 3946 Marime text
Liga Militarilor Profesioniști a demarat o campanie de promovare a unor militari, printre care și din județul Constanța, care în ultimii ani s-au remarcat prin activitatea depusă.

Printre aceștia este și Cap. Florin Fănaru, militar veteran din cadrul B.341 Inf. Topraisar "Rechinii Albi", membru al Ligii Militarilor Profesionisti!
 

”Cu 4 misiuni în teatrele de operații, caporalul cls.a II-a Fânaru Florin este unul dintre „veteranii” „Rechinilor Albi” din Batalionul 341 Infanterie. În misiunea din 2011 patrula din care făcea parte a fost atacată cu aruncătoare de 82mm, a deschis focul împreună cu servanții la mitralieră și au reușit să-l captureze pe unul dintre cei 3 insurgenți” - se arată în mesajul postat de Liga Militarilor Profesioniști. .

 

Florin Fănaru: „Această misiune a fost mult mai ușoară față de cea din 2011 și total diferită, nu au fost incidente și datorită pregătirii din țară.”

 
În aceeași misiune, din 2011, a găsit un dispozitiv explozibil improvizat pe timpul cercetării debarcate. Era îngropat lângă un culvert, avea 20kg, două sisteme de detonare: placa de presiune și radio-controlat.

„Ca și indiciu de demascare, am observat firul care era pe post de antenă.”

”Cu siguranță, „Frână”, așa cum îi spun prietenii, a salvat mai multe vieți în acea misiune. Respect! ONOARE si PATRIE!” - se mai arată în mesajul transmis de Liga MIlitarilor Profesioniști. 

Sursa foto: Liga Militarilor Profesioniști
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii