Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militari de elită din Constanța. Caporal Marcel Neagu, militar veteran din cadrul Batalionul 341 Infanterie Topraisar (galerie foto)

ro

11 Dec, 2018 19:49 5309 Marime text
Liga Militarilor Profesioniști a demarat o campanie de promovare a unor militari, printre care și din județul Constanța, care în ultimii ani s-au remarcat prin activitatea depusă.
 
Printre aceștia este și caporalul Marcel Neagu, din cadrul Batalionului 341 Infanterie „Rechinii Albi” Topraisar Constanța. Militarul este unul dintre cei răniți în teatrul de operațiuni din Afganistan, pe 25 septembrie 2016, alături de alți trei colegi, în timp ce executau o misiune de patrulare.
 
În ziua respectivă, caporalul Neagu se afla în patrulă în vehiculul de tip MRAP, moment în care a inițiat un dispozitiv explozibil improvizat. În urma accidentului a fost rănit grav și evacuate de urgență cu elicopterul la spitalul din Baza Militară Kandahar, iar ulterior transportat în spitalul american din Launsthul Germania.
 
Accidentul a lăsat urme adânci asupra militarului care a suferit multiple fracturi la piciorul stâng, pierdere masivă de țesut la ambele picioare, 3 vertebre toracale rupte fără întrerupere de măduvă și un deget parțial amputat.
 
Din cauza complicațiilor de la spitalul american a fost transferat la Spitalul Universitar din Hamburg unde a suferit multiple intervenții chirurgicale, 16 în total. A fost repatriat pe 15 mai 2017.
 
În prezent face parte din lotul sportiv Invictus și speră să obțină la proba sportivă tir cu arcul rezultate foarte bune. Pentru a-i veni în ajutor, Liga MIlitarilor Profesioniști i-a donat un arc performant pentru a se putea antrena.
 
De asemenea, caporalul Marcel Neagu a devenit membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști.
 
Mai mult, pentru profesionalismul și curajul său, militarul a fost medaliat, în 2017, de președintele României cu Medalia Națională 'Serviciul Credincios' Clasa a III-a, cu însemn pentru militari, de război. 

Sursa foto: Liga Militarilor Profesioniști
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii