Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Băsescu ar fi fost şantajat Familia lui Bercea Mondial, trimisă în judecată de procurorul Andrei Bodean (DOCUMENTE)

ro

24 Jun, 2014 00:00 2610 Marime text

Procurorul Andrei Bodean, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, a dispus, ieri, trimiterea în judecată lui Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial. Constantin a fost deferit justiţiei în stare de arest preventiv şi este acuzat de şantaj cu circumstanţe agravante, în stare de recidivă.

Cel şantajat ar fi fost Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, Traian Băsescu. Vinerea trecută, Mircea Băsescu a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă. Conform anchetatorilor, Mircea Băsescu ar fi primit suma de 250.000 de euro în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de Bercea Mondial. Revenind la primul dosar, alături de Marius Constantin, în faţa judecătorilor a mai fost trimisă, sub control judiciar, Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, concubina primului menţionat. Femeia este acuzată de şantaj cu circumstanţe agravante.

Procurorul Andrei Bodean l-a trimis în judecată şi pe Grinică Ion Anghel, de 17 ani, fiul Izaurei Anghel, pentru şantaj cu circumstanţe agravante, pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, aflat în penitenciar, în executarea unei pedepse dispuse într-o altă cauză, pentru trei infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă. De asemenea, tot în faţa judecătorilor a fost trimisă şi Fănica Anghel, mama Izaurei, aceasta fiind acuzată de şantaj. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunerea menţinerii măsurii arestării preventive luate faţă de Marius Constantin şi a măsurii controlului judiciar luate faţă de Izaura Anghel şi Grinică Ion Anghel. De menţionat că, ieri, Dan Iulian Năstase, judecător al Curţii de Apel Constanţa, a analizat cererea de punere în libertate formulată de Marius Constantin.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii