Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Vasile Dîncu, vizită în Portul Militar Constanța

ro

30 May, 2022 17:30 1457 Marime text
foto ZIUA de Constanța
 
  • Vizita ministrului apărării naționale în Constanța

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, vor participa  marți, 31 mai, de la ora 11.00, în Portul Militar Constanța, la evenimentul organizat cu ocazia desemnării navei-școală Mircea ca Ambasador al României Sustenabile.


De asemenea, ministrul apărării naționale și șeful SMAp vor participa și la ceremonia desfășurată cu prilejul aniversării a 50 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 243 Radioelectronică şi Observare „Callatis”, activitate ce va avea loc la sediul brigăzii din Constanța.

Desemnarea navei-școală Mircea ca Ambasador al României Sustenabile este un eveniment special organizat în contextul parteneriatului pentru educaţie şi dezvoltare durabilă între Forţele Navale Române şi Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României.

Parteneriatul are ca obiectiv promovarea valorilor naţionale, educarea viitorilor navigatori, dar şi conştientizarea cetăţenilor români sau străini care ajung la bordul navei în vizitele acesteia în porturile lumii, despre înţelegerea mecanismelor prin care dezvoltarea durabilă este benefică nu doar pentru mediu şi populaţie, ci şi pentru economie.


Brigada 243 Radioelectronică şi Observare „Callatis” este o structură specializată în domeniul ISR (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance), fundamentală atât pentru Forţele Navale Române, cât şi pentru celelalte structuri din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, în scopul avertizării timpurii şi asigurării protecţiei forţei.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii