Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Convorbire telefonică a miniștrilor român și israelian ai apărării. Ce subiecte au fost discutate

ro

27 May, 2022 15:47 1232 Marime text
Ministrul Vasile Dîncu. Foto: facebook: Vasile DîncuMinistrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a avut vineri, 27 mai, o convorbire telefonică cu omologul său israelian, Benjamin Gantz.

Potrivit MApN, pe parcursul discuţiilor, cei doi oficiali au abordat teme de actualitate de pe agenda curentă de securitate din zona Orientului Mijlociu și a regiunii Mării Negre, respectiv stadiul și perspectivele cooperării bilaterale în domeniul apărării.

„Ministrul român al apărării a evocat relaţia consistentă și fructuoasă de colaborare cu forţele armate israeliene şi a semnalat interesul pentru continuarea participării la activități de instruire în comun, precum și pentru aprofundarea cooperării în domeniul aerian şi naval, dar şi pe palierul tehnologiilor militare. În context, ministrul român al apărării a evidențiat importanța investițiilor israeliene în România.
De asemenea, au fost menționate, în cadrul dialogului bilateral, elemente referitoare la reprezentarea substanțială a firmelor israeliene în cadrul expoziției internaționale Black Sea Defense & Aerospace (BSDA) desfășurată la București în perioada 18-20 mai 2022“ - au mai precizat reprezentanșții MApN.

În final, ce doi demnitari au exprimat deschiderea pentru aprofundarea relaţiilor de cooperare, fiind punctate potenţiale proiecte de colaborare între cele două state în domeniul apărării care vizează domeniul dezvoltării de capabilităţi. De asemenea, a fost evidențiată excelenta cooperare cu Ambasada Israelului în România în vederea evacuării cetățenilor ucraineni de origine israeliană.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii