Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Material lemnos confiscat în Portul Constanța! A fost întocmit dosar penal (GALRIE FOTO)

ro

07 Oct, 2023 12:01 751 Marime text
Sursa foto: IPj ConstanțaÎn perioada 3 – 6 octombrie 2023, polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime au acționat pe linia prevenirii și descoperirii infracțiunilor vamale în domeniul exportului de material lemnos.

Potrivit IPJ Constanța, în urma activităților, au fost verificate 20 de exporturi de cherestea, efectuate de 2 societăți comerciale, din județele Hunedoara și Brașov.

„Exportatorii ar fi folosit în fața reprezentanților vamali documente din care reieșea faptul că greutatea containerelor expediate la export este mai mică decât cea înregistrată de cântarul operatorului portuar, dar și documente vamale sau de transport în fața autorităților vamale din care reies cantități mai mici decât cele găsite în mod real în urma controlului.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantități de mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă“ - au precizat reprezentanții IPJ Constanța.


Cantitatea, în volum total de 706,94 de metri cubi, cu  valoarea de 1.767.500 de lei (353.500 de euro) a fost indisponibilizată, în vederea confiscării și continuării cercetărilor. 

La activitătile de verificare a fost folosit și Sistemul Cargoscan.

Citește și: 

Razie de amploare în municipiul Constanța. Au fost aplicate mai multe amenzi (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii