Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transporturi de lemn fără documente. Poliția aplică măsuri drastice și confiscări (FOTO)

ro

09 Dec, 2023 13:06 1084 Marime text

Și în cursul zilei de ieri polițiștii au continuat activitățile de verificare și control în ceea ce privește transporturile de material lemnos. Au fost indentificate mai multe transporturi neconforme, fiind aplicate sancțiuni contravenționale și fiind confiscate cantitățile de material lemnos transportate ilegal, în valoare de peste 16.000 lei.

Totodată, polițiștii au confiscat încă un vehicul de mare tonaj utilizat la transportul a peste 10 m.c. material lemnos cu încălcarea legislației în domeniu fiind întocmit și dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoţite de documentele specifice de transport, prev. de art. 68 alin. 21 din Legea nr. 46/2008 (Codul silvic), transmite IPS Suceava. 

La data de 08.12.2023, ora 07.45, un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Silvic – IPJ Suceava a oprit pe raza comunei Slatina o autoutilitară care transporta material lemnos, având direcția de deplasare Slatina-Mălini.

S-a procedat la legitimarea conducătorului auto, stabilindu-se că acesta este un bărbat de 27 ani.

În urma interogării aplicației S.U.M.A.L. 2.0 nu a fost furnizat niciun aviz de însoțire a materialului lemnos în legătură cu mijlocul de transport.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au solicitat șoferului să-i însoțească la sediul Ocolului Silvic Mălini, în vederea inventarierii materialului lemnos transportat, conducătorul auto conformându-se.

La sediul O.S. Mălini s-a prezentat un specialist silvic din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, iar după calcularea volumului și aplicarea toleranțelor prevăzute de actele normative în vigoare a rezultat faptul că materialul lemnos transportat însumează cantitatea de 25,52 mc. lemn rotund rășinoase buștean gater.

Având în vedere cele constatate, s-a procedat la întocmirea dosarului penal, privind săvârșirea infracțiunii de ,,transport cu orice mijloace de transport în volum de peste 10 m.c. a materialului lemnos, fără documente specifice de transport”, faptă prev. și ped. de art. 68, alin. 2^1 din Lg. 46/2008, precum și la indisponibilizarea autoutilitarei în valoare de 50.000 euro și a cantității de 25,52 m.c. lemn rotund rășinoase buștean gater, în valoare de 14.000 lei.

În aceeași zi, întrucât existau informații referitoare la efectuarea de transporturi de material lemnos fără drept și pe raza com. Valea Moldovei, polițiștii Serviciului Ordine Publică – Biroul Silvic – IPJ Suceava au procedat la efectuarea de patrulări, ocazie cu care la ora 16.00, au identificat o autoutilitară care circula pe raza com. Valea Moldovei, având direcția de deplasare Slatina-Mironu, a mai punctat sursa citată. 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că șoferul transporta material lemnos fără documente de proveniență, motiv pentru care a fost condus la Cantonul Silvic Izvor situat în orașul Gura Humorului.

În urma inventarierii masei lemnoase de către personalul silvic s-a stabilit faptul că șoferul a transportat cantitatea de 6,59 m.c. lemn rotund rășinoase motiv pentru care în baza art. 19, alin (2), lit. a), pct. 3 din Lg. 171/2010 a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos în valoare de 2.700 de lei a fost confiscat și predat în custodie O.S. gura Humorului.


Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.


foto: IPJ Suceava 



Citește și:

Activități preventive desfășurate de polițiștii din Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii