Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:47 28 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marfă confiscată la vamă

ro

13 Mar, 2013 00:00 966 Marime text
Jucării contrafăcute şi articole din plastic nedeclarate, în valoare de 17.000 de euro, reţinute de inspectorii vamali constănţeni

Ieri, inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au descoperit şi reţinut jucării susceptibile a fi contrafăcute şi articole din plastic nedeclarate, în valoare totală de aproximativ 17.000 de euro, ca urmare a unui control amănunţit efectuat asupra a trei containere sosite din China pentru societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti şi jud. Ilfov, comuna Afumaţi.
Ca urmare a controlului vamal efectuat, inspectorii vamali au descoperit
maşinuţe de jucărie, scaune din carton presat, abţibilduri tip tablou, inscripţionate Disney şi Strawberry Shortcake, în valoare de 14.450 de Euro, mărfuri susceptibil a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală a mărcilor respective.
Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală, în cadrul operaţiunilor de vămuire, bunurile contrafăcute au fost reţinute de către autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.
De asemenea, inspectorii vamali au descoperit articole din plastic (cuiere, cleşti de rufe, caserole, seturi condimente), mărfuri nedeclarate, în valoare de aproximativ 2700 de euro. Marfa a fost confiscată, iar societatea importatoare a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 4.000 de lei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii