Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lumina de la malul marii, la Mangalia

ro

24 Apr, 2003 00:00 1598 Marime text

La Constanta, slujba va fi oficiata in parcul Tabacarie

Primaria municipiului Mangalia organizeaza, in perioada 24-26 aprilie, a doua editie a manifestarilor reunite sub genericul "Lumina de la malul Marii", continuand o traditie inceputa in urma cu un an * Punctul culminant al evenimentului va fi slujba de Inviere, oficiata de un sobor de preoti romani, asistati de slujitori din Grecia * La Constanta, slujba va fi oficiata in parcul Tabacarie, iar Sfanta Liturghie la Biserica "Sfintii Trei Ierarhi" * Sfintire de biserica in noaptea de Inviere

Primaria municipiului Mangalia organizeaza, in perioada 24-26 aprilie, a doua editie a manifestarilor reunite sub genericul "Lumina de la malul Marii", continuand o traditie inceputa in urma cu un an. Punctul culminant al evenimentului va fi slujba de Inviere, oficiata de un sobor de preoti romani, asistati de slujitori din Grecia. Slujba va avea loc in fata Complexului "President". In noaptea de Inviere, preotii vor da credinciosilor lumina, pasca si mir. In ajunul Invierii, se va sfinti locul pe care se va ridica viitorul lacas de cult al Bisericii grecesti si se va oficia slujba de prohod la altarul de pe malul marii. In aceeasi zi, in Piata Unirii se vor incondeia si vopsi oua de Paste si va avea loc un spectacol artistic specific acestei sarbatori, sustinut de copii si adolescenti din Mangalia. Primarul Zamfir Iorgus ii invita pe toti cei care vor sa participe la aceste manifestari la Mangalia. In perioada premergatoare evenimentului, 24-26 aprilie, "Caravana Callatis - Lumina de la malul Marii" va circula pe traseul Eforie - Vama Veche si va face cunoscut credinciosilor evenimentul care va avea loc in Mangalia.

Sfintire de biserica in noaptea de Inviere

Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, va oficia slujba de Inviere la Constanta. Sambata, la ora 23.30, credinciosii sunt asteptati in parcul Tabacarie, pentru slujba de Inviere. Dupa slujba, se vor imparti 50.000 de oua si pascute. Soborul va pleca apoi, impreuna cu credinciosii, la Biserica "Trei Ierarhi", din cartierul Ciresica. Acest lacas de cult va fi sfintit si credinciosii vor avea bucuria de a intra in altar, primind totodata tarnoseala, semn de sfintire si binecuvantare. In jurul orei 2.30, va incepe Sfanta Liturghie, ce va fi oficiata pe un podium din fata bisericii. Este pentru prima data cand, in noaptea de Inviere, se sfinteste o biserica. In prima zi de Paste, IPS Teodosie se va intalni cu preotii si credinciosii, la Casa de Cultura din Constanta. Intalnirea, ajunsa la a treia editie, va cuprinde un concert al coralei "Harisma" si un cuvant al ierarhului. A doua zi de Paste, IPS Teodosie va avea o intalnire cu preotii si credinciosii din Tulcea, ce va avea loc, probabil, la Sala Sporturilor, iar a treia zi, la penitenciar, pentru a le impartasi celor privati de libertate bucuria Invierii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii