Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lovitură după lovitură pentru familie! Un bărbat de 69 de ani, infectat cu COVID-19, a decedat la SCJU Constanța. Bijuteriile acestuia au fost înlocuite cu „gablonțuri” (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

17 Feb, 2022 13:42 4513 Marime text
  • Lovitură după lovitură pentru familia unui bărbat din Constanța, decedat în urma infectării cu COVID-19
  • Când s-au dus să îi ridice bunurile, bijuteriile acestuia lipseau

Tragedie fără sfârșit pentru familia unui bărbat de 69 de ani, răpus în urmă cu câteva zile de către COVID-19, internat fiind la Spitalul Județean Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei”. Familia acuză că în momentul în care s-au dus să ridice bunurile bătrânului din unitatea medicală, ar fi primit cu totul alte bijuterii față de cele pe care le purta bărbatul, fiind vorba de un o verighetă și un inel pe care îl avea de zeci de ani în familie.


 
Bărbatul de 69 de ani a ajuns în data de 8 februarie la spital, cu ambulanța fiind transportat, confirmat cu COVID-19, iar la două zile de la internare a decedat. Familia a venit a doua zi pentru a ridica bunurile, unde s-au trezit cu o situație delicată – verigheta și inelul bătrânului lipseau, iar în locul acestora erau cu totul alte bijuterii. Familia a depus plângere luni, 14 februarie 2022, la Secția 3, iar conducerea spitalului din Constanța a demarat deja o anchetă.


 
„Socrul meu a fost luat cu ambulanța la spital, testat COVID, fiind pozitiv. A decedat în ziua de vineri, iar când am fost să ridicăm bijuteriile și lucrurile personale, bijuteriile pe care le avea la dânsul au fost schimbate cu altele, nu știu de unde, au apărut altele. De acolo ni s-a spus că „asta am, asta vă dau”. Când am încercat să arătăm poze cu ce a avut, ni s-a răspuns de o doamnă de la Urgențe că cine ne pune să îl trimitem cu bijuterii la spital, ca și cum nu știu ce să cred din asta. Socrul meu a ajuns pe data de 8 la spital, seara, iar noi, eu și soția locuim în București. Nu am avut niciun semn de la el, până pe 10 când am venit noi la Constanța. Pe 10 seara a survenit decesul, iar pe 11 am fost la garderobă, unde aveam și buletinul. Soția nu a vrut să semneze pentru că nu erau bijuteriile. Dacă nu semnați, nu luați nimic ni s-a spus”, a declarat ginerele bărbatului.



„Era un inel pe care îl avea de 40 de ani și nu îl scotea de pe deget decât foarte rar, cât și o verighetă luată recent pentru împlinierea unor ani de căsătorie. În plic sunt două gablonțuri pe care le am la mine. Plicul era deschis. Am o poză în care plicul era rupt și soția nu le-a atins că nu sunt ale tatălui ei. Primele lucruri ne-au dat ochelarii, două perechi, apoi bijuteriile. Soția când le-a văzut le dădea înapoi. Au urmat celelalte lucruri. Ni s-a spus să îl luăm (n.r. plicul) și mergeți la Urgență. Am mers acolo. Doamnele au început să țipe. Acolo am primit răspunsul cu cine ne pune să trimitem cu bijuterii la spital. Ne-au prezentat două registre, unde am încercat să ne uităm. Am zis că s-au încurcat. Nu au mai fost persoane cu aceleași obiecte, nici cu trei zile înainte... Deocamdată am depus o plângere la poliție”, a spus George Oancea, ginerele defunctului.
 

Ce spune IPJ Constanța

 

„Polițiștii Secției 3 au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că în momentul în care s-a prezentat la spital pentru a ridica bunurile aparținând tatălui său care a decedat în spital a observat că inelul și verigheta bărbatului defunct fuseseră înlocuite cu alte bijuterii. În cauză, a fost întocmit un dosar penal, iar polițiștii Secției 3 efectuează cercetări pentru stabilirea situației de fapt și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a transmis Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoraului de Poliție Județean Constanța.
 

Spitalul a demarat o anchetă



 
„Conducerea Spitalului Județean Constanța a luat la cunoștință cele reclamate. S-a demarat deja o anchetă internă pentru a se stabili ce s-a întâmplat din momentul în care pacientul a fost preluat de către personalul nostru. Urmează să se întrunească și Comisia de Disciplină, iar dacă cele reclamate de către aparținători se confirmă, se vor lua toate măsurile care se impun întrucât nu sunt tolerate asemenea fapte”, a spus Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean „Sf. Apostol Andrei” Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii