Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO + TEXT Locuitori de pe strada Ionel Teodoreanu din Palazu Mare disperați din cauza alunecării de teren. Monica Roman - „S-a simțit ca un cutremur” (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

19 Mar, 2024 10:50 1412 Marime text



Stelian Ion: Oamenii se întreabă dacă sunt în siguranță
„Suntem la o conferință atipică în Palazul Mare. Locatarii din două blocuri de Palazu Mare sunt disperați. Ieri a picat o parte din gard și din zidul de susținere. Am făcut sesizări la autorități”, a declarat Stelian Ion.

Stelian Ion mai spune că investitorul a săpat fără a ține cont de distanța dintre blocul locuit și cel la care se sapă fundația.
„Se încalcă legea, asa cum se întâmplă des în Constanța. Oamenii au sesizat încă din 2019 că nu e în regulă să se facă dezbateri publice de ochii lumii, să nu se respecte distanța dintre  blocuri. Iată și Palazu Mare a fost transformat într-un cartiet oribil, în care blocurile sunt lipite de case. Consilierii PNL și PSD nu respectat PUZ-ul”, a menționat Stelian Ion.
 
„Arhitectul șef al primariei Constanța s-a transformat în avocatul investitorilor. În Constanța tot mai multe persoane sunt afectate de certificatele se urbanism emise de primărie. Cum e posibil la Inspectoratul de Construcții să fie condus de mâna dreaptă a lui Mazăre?", a mai punctat deputatul USR Stelian Ion.

Vecinii spun că luni muncitorii au fugit din șantier când au văzut că s-a surpat un zid de susținere.
„Autorizația de construire este expirată! E un haos urbanistic în toată Constanța!" a mai adăugat Stelian Ion.

În februarie, vecinii au sesizat autoritățile dar nimeni nu a luat nici o atitudine.
„Investitorul ar trebui să dea un răspuns vecinilor cum le va condolida blocul. A crăpat platforma betonată, pe scara blocului au apărut crăpături. Așteptăm reacția primăriei. Primarul trebuie să spună cu ce soluții vine, deoarece astfel de situații nu sunt singurele în Constanța!” a mai adăugat Stelian Ion.




UPDATE. 2
"Se poate surpa și blocul nostru. Suntem speriați. Am sesizat toate autoritățile! Dar nu s-a făcut nimic. Din ora în ora se poate întâmpla ceva grav", a spus Mioara Rusu, o locatară.

UPDATE. 1

Monica Roman, președintele Asociației de Proprietari Gloria, a declarat ca în blocul afectat de noua investiție sunt 26 de apartamente.
"Lucrarea a început pe 22 februarie și luni s-a simțit ca un cutremur. Am sunat la 112 deoarece s-a pus problema evacuării blocului nostru. Pompierii ne-au spus să intrăm în bloc și vor veni la fiecare oră când va fi nevoie" a spus Monica Roman.

Locuitorii de pe strada Ionel Teodoreanu nr. 32 din cartierul Palazu Mare sunt disperați după ce, din cauza săpăturilor efectuate la fundația unei noi clădiri, s-au produs alunecări de teren.
În cursul acestei zile, deputatul Stelian Ion s-a deplasat la fața locului pentru a vedea amploarea problemei.  „Construcțiile din apropiere și viețile oamenilor fiind puse în pericol”, a declarat deputatul USR Stelian Ion.

Oamenii din zonă au anunțat autoritățile competente și susțin, pe bună dreptate, că nu se mai simt în siguranță în propriile locuințe.
„Locatarii de pe strada Ionel Teodoreanu nr. 32, corpurile C1 și C2, unde locuiesc și eu, avem mari îndoieli în legătură cu legalitatea construcției ce urmează a fi ridicată și mai ales asupra modului de lucru al constructorului. Avem îngrijorări mari față de distanța foarte mică, de doar 60cm, dintre clădirile C1si C2. Pământul s-a surpat la limita dintre spațiul de parcare interioară și limita noii construcții. Eu personal am trimis sesizări și Primăriei Constanța și ISC, dar mă tem că va dura destul de mult până vor lua vreo decizie în privința acestei probleme. Este posibil să se afecteze și structura de rezistență a celor două corpuri din cauza săpăturilor? Se poate face accesul între clădiri pentru intervenții neprevăzute?  Sunt întrebări la care nimeni nu are un răspuns, deocamdată“, susține Mioara Rusu.

ZIUA de Constanța a făcut demersuri încă de săptămâna trecută, când a solicitat un punct de vedere de la Primăria Constanța care ulterior a trimis Poliția Locală la fața locului pentru a face verificări.









PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Președintele USR Constanța, Stelian Ion, merge mâine în cartierul Palazu Mare. Cetățenii au semnalat alunecări de teren!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii