Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul galeriei Farul, remiza cu jandarmii

ro

03 Mar, 2009 02:30 3942 Marime text

Sorin_Mihailescu.jpgTribunalul Constanţa a decis rejudecarea procesului intentat de jandarmi lui Sorin Mihăilescu

După ce a câştigat „meciul" de la Judecătoria Constanţa, cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Sorin Iulian Mihăilescu, liderul galeriei FC Farul, a avut parte de un eşec la instanţa superioară.

La sfârşitul săptămânii trecute, Tribunalul Constanţa a admis ca fondat recursul declarat de unitatea militară şi a trimis dosarul înapoi, la prima instanţă, spre rejudecare. Înţelegerea pe care au arătat-o judecătorii Tribunalului, cu privire la recursul jandarmilor, se poate dovedi un adevărat pas înapoi pentru liderul galeriei Farul. Dată fiind noua decizie a instanţelor constănţene, Sorin Mihăilescu se află într-un real pericol de a-şi pierde dreptul de a intra pe stadion, cel puţin pentru o perioadă. Dosarul iniţial a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa în 2007, sub numărul 5631/212/2007, acţiunea fiind promovată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa. Sătui de abaterile disciplinare şi de comportamentul, mai degrabă violent, al liderului galeriei Farul, jandarmii au solicitat judecătorilor interzicerea dreptului de a participa la manifestările sportive, pentru şase luni.

Mihăilescu, record de amenzi

Înainte să intre în vigoare Legea 4/2008 a Sportului, jandarmii nu puteau aplica direct, prin procesul verbal de contravenţie, interdicţia de a intra pe stadion. Era nevoie de o hotărâre judecătorească în acest sens. Pentru că a avut norocul să calce pe bec înainte de a intra în vigoare noua lege, Mihăilescu s-a ales numai cu sancţiuni contravenţionale de la jandarmi, în valoare de aproximativ 500 de lei, urmând ca instanţa să decidă aplicarea unei măsuri mai dure. Cererea jandarmilor s-a bazat pe faptul că liderul galeriei Farul acumulase deja două amenzi în cursul anului 2007. În altă ordine de idei, Sorin Mihăilescu este o cunoştinţă veche a jandarmilor, deţinând aproape un record personal de amenzi primite. Cu toate acestea, prima instanţă care a analizat cazul deferit justiţiei de către IJJ a considerat că valoarea amenzilor primite de liderul galeriei Farul sunt suficiente şi nu se impune luarea unei măsuri mai dure faţă de acesta. Nemulţumiţi de concluzia la care au ajuns judecătorii, reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean au atacat această decizie în recurs. La cea de-a treia înfăţişare, magistraţii Secţiei ontencios administrativ şi fiscal au ajuns la concluzia că se impune rejudecarea dosarului. Instanţa de recurs a casat în tot sentinţa Judecătoriei Constanţa şi a trimis cauza înapoi la prima instanţă. S-ar putea concluziona că, până în prezent, „meciul" dintre jandarmi şi liderul galeriei FC Farul s-a terminat cu un scor egal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ULTRAS 07 23 Dec, 2009 15:02 jandarmi cu 2 clase
  • ULTRAS 07 10 Dec, 2009 22:50 jandarmi cu 2 clase
  • ... 21 Mar, 2009 23:13 eu nu stiu ce *** ma`i cititi prostiile astea ...as **** toti jandarmi numai din placere:))
  • codita 18 Mar, 2009 17:27 ne dati interdictie si n suflet.e sa fiul al dracu.cui dracu ii pasa de interdictiile voastre.ii dati interdictie si sambata la turci si n spania.ahaaaaaa desene animate jandermeria romana.daia numai poate el.
  • ptr jandarmi 18 Mar, 2009 13:31 nu mai vb aiure in tranvai...voi jandarmi din ziua de azi aveti cu 2 clase mai putin k trenu...si nuj care instiga mai multa violenta pe stadion.noi suporteri nu ne batem ct ne bateti voi pe noi...voi ne puneti in coloane si ne tineti la intrare iar pe noi ne doare in **** de politia romana...**** garda...cu farul pana la moarte
  • Djalminha 03 Mar, 2009 15:49 Omu` asta a luat amenzi de la jandarmerie si eu cred ca nici el nu stie de ce le-a luat.Draga Cecilia eu nu cred ca il cunosti personal pe Mihailescu si nu m-ai scrie dupa bunul tau plac sau dupa ce se aude "Sătui de abaterile disciplinare şi de comportamentul, mai degrabă violent, al liderului galeriei Farul, ."Aici gresesti si daca esti profesionista cere si dreptul la replica al lui Sorin...Dupa ce vb cu el ai sa-ti dai seama ca ceea ce ai scris in acest articol cum ca este violent,s.a.m.d. nu e real..
  • Jandarmilor 03 Mar, 2009 13:29 de ce sustin ideea ca jandarmii instiga la violenta spre exemplu : meciul farul cerno more varna la pauza meciului suporterii constanteni au iesit din incinta stationului pentru a procura o bere respectiv suc dau exemplu... la intoarcerea pe stadion jandarmii care conform legii numarului 4/bla bla bla nu aveau voie in incinta stadionului au impartit amenzi unora dintre suporteri REAMINTESC MECI AMICAL !!! cand neam adresat unuia dintre organele ale jandarmeriei de ce ne imparte amenzi si de ce se afla inincinta stadonului citez : Da, Fiindca sunt smecher!!! daca aceasta e atitudine de jandarm eo ma duk sa sar de pe podul de la agigea... *** Lor *** Gaborilor!!!
  • FLS 03 Mar, 2009 13:27 ce sa zic... ameratiile jandarmeriei...si multe multe tampeni ale jandarmeriei...Jandarmeria cand a inceput sa angajeze oameni.... si acm in prezent.. multi jandarmi au 2 clase mai mult ca trenu;) Merda GARDA si Merda Jandarmeria....